2 598
2 598

Raparperipiiras key lime pien tapaan

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Vahva raparperimehu
4-5 kpl raparperinvartta
3 dl vettä
Keksipohja
175 g keksiä
50 g margariinia sulatettuna
Täyte
1 purkki sokeroitua kondensoitua maitoa
2 purkkia ranskankermaa (á n. 150 g)
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vahvaa raparperimehua

Jaa resepti

Ohje

Aloita keittämällä raparperista vahva, sokeroimaton mehu, noin 4-5 kookasta raparperinvartta kolmeen desiin vettä. Maistele, että mehu maistuu suunnilleen yhtä voimakkaalta kuin limen mehu. Jos ei, voit keittää mehua hieman kokoon tai lisätä joukkoon vielä esim. puolikkaan limen mehun. Siivilöi mehu ja anna jäähtyä.

Hienonna pohjan keksit esim. perunasurvimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun joukkoon. Levitä keksimuruseos ohueksi kerrokseksi halkaisijaltaan noin 24 cm vuoan pohjalle. Painele keksipohja tiiviiksi ja tasaiseksi lusikan kuperalla puolella. Yritä nostaa seosta myös hieman vuoan reunoille. Jos käytät irtopohjavuokaa, kannattaa pohjalle laittaa leivinpaperi. Paista pohjaa 175-asteissa uunissa noin 10 min. Sekoita kondensoitu maito tasaiseksi ranskankerman kanssa, sekoita joukkoon vaniljasokeri. Lisää raparperimehua vähitellen sekoitellen, voit välillä maistaa, milloin mehun määrä tuntuu sopivalta. Täyte saa olla juoksevuudeltaan paksuhkon vellin kaltaista. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Halutessasi voit koristella pinnan ohuilla raparperisiivuilla. Paista 175-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Laita sitten uunin lämpö pois päältä, jätä piirakka jälkilämpöön vielä noin puoleksi tunniksi. Laita jäähtynyt piiras jääkaappiin, sillä herkullisimmillaan tämä piiras on muutaman tunnin päästä, kylmäksi jäähtyneenä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 0 Raparperipiiras
  • 5 7 Raparperipiiras
  • 3 1 Pannukakku mummon tapaan
  • 5 3 Raparperipiiras 6.5.2020
  • 4 2 Kinkkupiirakka Mairen tapaan
  • 5 1 Raparperisorpetti

Kommentit

Marjo_A
Tämä on aivan törkeän hyvä raparperipiiras, paras mitä olen koskaan tehnyt. Raparperiversio on myös vähän enemmän lähiruokaa kuin limeversio.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään