3 639
3 639

Friteeratut pikkupaprikat (pimientos padron)

Raaka-aineet

n. 20 kpl Pikku paprikoita (pimientos padron)
Täyte
250 g Ricotta-juustoa
Pekonikuutioita
Vajaa teelusikallinen chilihiutaleita
Teelusikallinen Srirachaa
Puoli pussia mozzarella raastetta
Leivitykseen
1 dl vehnäjauhoja
pippuria, suolaa
3 kpl kananmunaa
2 dl korppujauhoja
Friteeraukseen öljyä

Jaa resepti

Ohje

Paista ensin pekonikuutiot ja valuta ylimääräinen rasva pois. 

Tee täyte: Sekoita Ricotan sekaan ruskistettu pekoni, sriracha, chilihiutaleet ja mozzarellaraaste ja jätä tekeytymään.

Valmistele paprikat. Tee paprikoihin kuvan mukaiset viillot, noin puoleen väliin paprikaa. Avita pienellä lusikalla tai veitsen kärjellä siemenet pois niin hyvin kuin osaat.

Täytä paprikat pienellä lusikalla (maista ensin täytettä, että mausteet ovat mieleiset). Täytä kaikki kerralla.

Sekoita vehnäjauhoihin suolaa ja pippuria. Vatkaa kananmunien rakenne rikki todella hyvin (ei rihmoja!) omassa kupissaan. Laita korppujauhoja sopivaan kuppiin.

Voit laittaa tässä vaiheessa öljyn kuumenemaan 180 asteeseen. Jos et omista frittikeitintä, tiedät varmaaan miten öljyn kuumuus testataan leipäpalalla.

Kasta paprikat ensin kananmunassa, pyörittele sitten jauhoissa, jokainen vuorollaan. Seuraavaksi kasta jauhotetut paprikat taas kananmunaan (aloita siitä, jonka kastoit ensin kananmunaan) ja pyörittele jokainen korppujauhoissa. Toista vielä kananmunakastelu ja korppujauholeivitys. 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Jos öljy on jo tarpeeksi kuumaa, upota paprikat kuumaan öljyyn ja anna paistua niin kauan aikaa, että ovat kullan ruskeita (2-3min) ja jos jostakin paprikasta alkaa tulla ulos sulaa juustoa ;) Eivät kellu, kun ovat niin painavia. Laita paistetut paprikat uunin kestävään vuokaan ja anna olla uunissa n.5 min. Tämä pehmentää hieman lisää parikaa ja varmistaa, että juusto on varmasti sulanut.

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 6 Friteeratut Raejuustopallot
  • 6 2 Friteeratut Herkut (täytetyt chilit+paprikat, sipulirenkaat)
  • 0 0 Täytetyt pikkupaprikat
  • 3 2 Friteeratut Juustot
  • 3 4 3-juuston pikkupaprikat
  • 1 0 Friteeratut haukipihvit

Kommentit

Sippe1
Annan näille nimeksi Pepperpoppers/Paprikapoppers, Jalopenopopperseja mukaellen, koska näihin ei löytynyt mitään ohjetta valmiina muuta kuin sellaisenaan friteerattuna. Sovelsin Jalopenopoppersien ohjeita, joita luin useampia englanninkielisinä. Maustamiseen on hankala antaa suoraan sopivia mittoja, koska jokaisella on oma makunsa mausteiden suhteen. Mausta ja kokeile mikä sopii sinulle. Suomenkielisiä ohjeita oli vähän ja mikään niistä ei oikein ollut sopiva. Taisi tuo viiltojen teko olla joltan suomalaiselta sivulta. Täyte on ihan oma reseptini. Tämä oli melkoista näpertelyä ja vei paljon aikaa (johtuu ehkä myös siitä, että tein enimmäistä kertaa). Tuskin tulee usein tehtyä, tai sitten voi värvätä illanistujaisporukan mukaan täyttötalkoisiin. Huomioitavaa on se, että ehkä kannattaa suola ja pippuri sekoittaa korppujauhojen sekaan, koska vehnäjauho ei meinannut pysyä kunnolla, vaikka paprikat oli kasteltu kananmunassa. Eli seuraavalla kerralla enempi suolaa ja pippuria. Voit dipata näitä mihin nyt sitten haluatkin dipata. Meillä syötiin varhaisperunoiden kaverina :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään