”Kana Gyros”

Reseptiä katsottu 2 266 kertaa
3 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
600 g Kanaa
3.33 rkl Öljyä
2 tl Sipulijauhetta
2 tl Paprikajauhetta
Mustapippuria myllystä, ripaus kanelia
2 tl Suolaa
2 tl Hunajaa
4 Valkosipulinkynttä
Tzatziki
500 g Kreikkalaista jogurttia
1 Kurkku
1.5 tl Suolaa
4-5 Valkosipulinkynttä
7 tl Sitruunamehua tuoreesta sitruunasta
3 tl Hunajaa
Mustapippuria myllystä
4 tl Oliiviöljyä
(3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna)
Lisäksi:
Tomaattia
Salaattia
Punasipulia
Sitruunalohko
(Perunalastuja)

Ohjeet

Tee ensiksi raikas tzatziki. Jaa kurkku neljään osaan ja kaiverra nestemäinen osuus pois lusikalla. Raasta ja purista suurin osa kurkun vedestä pois vaikka pienen pyyhkeen avulla. Jätä tzatziki maustumaan pariksi tunniksi ja lisää suola, öljy sekä tilli hieman ennen tarjoilua.

Pitaleivät paistoin pannulla keskilämmöllä, puolitoista minuuttia per puoli - lopputuloksena pehmeät ja kimmoisat leivät, joissa kivasti paistopintaa. Netistä löytyy monia loistoreseptejä taikinaan, joten en ala sitä tähän laittamaan.

Paista ja mausta kana kahdessa erässä. Varo ylikypsentämistä ja lisää valkosipuli viimeisenä - puoli minuuttia keskilämmöllä riittää. Tämä ei ole se perinteisin Gyros, mutta todella herkullista kuitenkin.

Kokoa nyt täytteet leivän sisään ja syö "taco-tyyliin". Tzatzikia, tomaattia, kanaa ja  sitruunalohko. Suosittelen tähän myös punasipulia sekä salaattia. Jos oikein villiksi ruvetaan, niin lisää vielä perunalastuja tuomaan rapeutta.

Tzatzikin voi korvata hummuksella ja proteiiniksi käy mikä tahansa. Tosin jos tekisin tän hummuksella, nii lisäisin leipään vielä jotain hapokasta yrttisalsaa, koska hummuksessa on vähemmän hapokkuutta kuin tzatzikissa.

Ja näin on taas koko naapurusto ruokittu - ei muutaku seuraavaan tehtävään!


Kommentit

Ruokanero
Tällaiset sormisyötävät on vaa nii kivoja. Kokonaisuus myös tasapainoinen, joten ei tästä voi olla tykkäämättä. Kokeile ihmeessä myös falafelpyöryköillä, niin tavallisella kuin punajuuriversiollakin!