Yhden kattilan chilitonnikalariisi

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

3 dl pitkäjyväistä riisiä
7-8 dl vettä
1 tlk tonnikalaa vedessä
1 tlk chilimaustettua tonnikalaa
1 prk chilimaustettua tomaattimurskaa (350-400g)
Mausteeksi esimerkiksi kasvis-/kanaliemikuutio, currya, paprikajauhetta, chilijauhetta, ketsuppia, sweet chili -kastiketta

Jaa resepti

Ohje

Laita riisi kypsymään miedolla lämmöllä ilman kantta (tarkista pakkauksesta riisi/vesisuhde, 4 annosta, vesimäärä niin, että imeytyy riisiin eikä tarvitse valuttaa). Lisää kattilaan kasvis- tai kanaliemikuutio riisien kanssa. Väriä tuomaan voi laittaa vähän currya ja paprikajauhetta. 

Valuta tonnikalasta vesi pois, chilimaustettuun tonnikalaan voi jättää puolet öljystä. 

Kun riisi on 90% kypsää, mutta nestettä vielä jäljellä, lisää tomaattimurska ja tonnikalat. Sekoita ja laske levyn lämpöä miedoimmalle lämmölle. Lisää mausteita tarpeen ja mieltymysten mukaan ja muutama ruokalusikallinen ketsuppia.

Sekoittele ruokaa välillä, kunnes riisi on kypsää eikä pohjalla ole enää nestettä. Valmis! 

 

Tämä resepti on rento ja suurpiirteinen, voit vaihdella makuja ja mausteita sen mukaan, mitä sattuu löytymään. Pääpointtina on, että toinen purkki tonnikalaa ja tomaattimurska olisi valmiiksi maustettuja versioita.

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 0 Yhden pannun pasta - pannupasta
  • 2 0 Yhden pannun aamiainen
  • 9 0 Yhden padan tomaattipasta
  • 2 0 Yhden Orvon Perunan Loppu
  • 2 4 Kebabliha, keskitulinen kastike ja majoneesi
  • 6 1 Tulinen tonnikalapasta

Kommentit

pakkausseloste
Luottoresepti jo vuosien ajan. Toimii erityisesti silloin, kun ei jaksaisi laittaa ruokaa, tiskata tai käydä kaupassa. Helppo ja nopea, aikaa menee riisin kypsymisen verran. Pidän tähän tarvittavia ainesosia aina kotona, koska ne säilyvät pitkään. Tätä jaksaa muuten kokata flunssassakin ja mausteisempana tämä maistuu silloinkin. Tätä voi syödä lämpimänä tai kylmänä, jämät toimivat myös tortillan välissä tai pasteijan täytteenä. Ruuan tulisuutta on helppo säätää oman maun mukaiseksi, tällä ohjeella tulee ennemminkin suuta lämmittävä kuin tulinen versio.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään