Mustikkajuustokakku

12 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

150 g kaurakeksejä murskattuna
40-50 g voita sulatettuna
täyte
4 dl kuohukermaa
300 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
1-1,25 dl sokeria
350 g mustikoita
1 tl sitruunamehua
4 kpl liivatelehtiä
0,5 dl vettä tai mustikkamehua/keittoa
mustikkakiille
2,5 dl mustikkakeittoa
3 kpl liivatelehtiä

Jaa resepti

Ohje

 

 

Pohja:

 

Sekoita keksinmuruihin sulatettu voi. Painele seos kevyesti tasaisesti irtopohjavuokan pohjalle. Huom. Vuokaan kannattaa käyttää reunakalvoa tai leivinpaperia sisäreunoilla, jotta kakku on helpompi irrottaa vuokasta hyytyneenä. Näillä voit myös korottaa matalaa vuokaa. Sivele öljyä vuokan sisäpintaan, että paperit tai kalvo pysyy hyvin paikoillaan ja hieman leivinpaperin pintaan joka tulee kakkumassaa vasten. Tämä helpottaa irrotusta.

 

 

Kakku valmistettu 20cm halkaisijan vuokaan. Isommalla vuokalla kakusta tulee matalampi. 

Täyte:

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.

2. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi ja lisää siihen sitten tuorejuusto. Vatkaa seos tasaiseksi. Tuorejuusto kannattaa notkistaa ennen kermaan yhdistämistä, näin saat seoksesta helpommin tasaisen, eikä juustosta jää paakkuja massaan.

Voit myös halutessa laittaa tuorejuuston kerman joukkoon heti kun aloitat kerman vaahdotuksen. Ei vaikuta kerman vaahtoutumiseen.

3. Jos mustikat ovat jäisiä niin sulata ne. Halutessa voit soseuttaa ne, mutta ei ole pakollista. Lisää marjat tuorejuustomassaan. Tämän jälkeen lisää sokeria ja maistele milloin sitä on itsellesi mieleinen määrä.

4. Kuumenna vesi/mustikkakeitto ja lisää siihen hieman sitruunamehua. Ota pois levyltä kun kiehahtanut. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kuumaan vesitilkkaan koko ajan sekoittaen.

5. Tarkista ettei liivateneste ole kuumaa ja lisää se ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.

HUOM. Mitä löysempi massa, sitä tasaisempi on täytekerros.

6. Kaada massa irtopohjavuokaan kakkupohjan tai keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin. Anna hyytyä ainakin noin tunti ennen kiilteen valmistusta.

Suosittelen käyttämään kakun pakastimessa tässä vaiheessa. Näin on varmempaa että massa on kylmää ja kiillettä lisätessä massasta ei irtoa paloja kiillekerroksen joukkoon. Ei ole pakollista, mutta kiillettä lisätessä tulee olla tarkkana sen lämpötilan kanssa ettei ole liian lämmintä.

 

Mustikkakiille:

 

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.

2Kuumenna mustikkakeitto kattilassa ja ota pois levyltä kun se on kiehuvaa.

3. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne mustikkakeittoon koko ajan sekoittaen.

4. Anna kiilteen jäähtyä lähes kädenlämpöiseksi ennen kuin lisäät sen juustokakun päälle. Liian kuuma neste sulattaa alempaa kerrosta ja siitä voi irrota rumia klönttejä kiilteen joukkoon. Anna hyytyä useampi tunti ennen kuin irrotat kakkua irtopohjavuokasta.

 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään