Uunipaahdettu rosolli, rosolli, sallatti

Raaka-aineet

6 kpl punajuuria
4 kpl porkkanoita
2 kpl kiinteää perunaa
4 kpl banaanisalottisipulia
oliiviöljyä
hunajaa
1 kpl hapokas omena
1-2 kpl suola-tai maustekurkkua
suolaa
punaviinietikkaa

Jaa resepti

Ohje

Uunipaahdettu rosolli 6 kpl punajuuria4 kpl isompaa porkkanaa2 kpl kiinteää perunaa4 kpl banaanisalottisipulia2 rkl oliiviiöljyä1,5 rkl hunajaa½ - 1 tl suolaa3-4 rkl punaviinietikkaa1 kpl hapokasta omenaa1-1,5 kpl suolakurkkujaKuori sipulit ja hienonna ne ja kuutioi omena, laita kippoon ja mukaan 4-5 rkl vaaleaa balsamicoa ja 1-2 rkl hunajaa.Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa.

Pilko kuoritut juurekset reiluiksi ( kutistuvat) kuutioiksi uunipellille leivinpaperin päälle. ( itse laitoin kaikki pussiin ja maustoin siinä, mut jos haluaa värien paremmin näkyvän erillään, niin sitten pellille suoraan ja maustaa ) ( sipulit voi myös paahtaa pelillä, kun laittaa vähän jälkikäteen ja omena sitten niinään kuutioituna sekaan elei näitä halua marinoida)

Mausta uuniin menevät juurekset oliiviöljyllä, hunajalla ja ripauksella suolaa. Paahda 200 asteessa noin 40 min.

Kuutioi suolakurkut. Sekoita paahtuneiden juuresten joukkoon kurkut ja marinoituneet sipulit ja omenat. Mausta punaviinietikalla ja mustapippurilla. Voidaan nauttia lämpimänä ja kylmänä.

Kermaviilistä voi tehdä lisäksi perinteisen rosollin kastikkeen; sokeria,suolaa,etikkaa,punajuurenlientä väriksi myös piparjuuri tuo kivaa makua.

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Satunkauhasta
Etsin uutta twistiä perinteiseen rosolliin ja sallattiin, joten eikun kokeilemaan. Maukas vaihtoehto.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään