1 716
1 716

Molletes

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

Paputahna
4 kpl Sämpylöitä (kaupan pussisämpylät sopii hyvin)
420/240 g Kidneypapuja
0.5-1 kpl Sipulia
1 kpl Pieni valkosipulinkynsi
Hieman tomaattipyrettä, jos mielesi tekee
Mustapippuria maun mukaan
Öljyä
Pico de gallo
2 kpl Tomaattia
0.5-1 kpl (Puna)sipulia
1 nippu Korianteria
1 kpl Limeä
Suolaa, mustapippuria maun mukaan
Guacamole
2-3 kpl Avokadoja
0.5-1 kpl Limeä
Korianteria
Mustapippuria, suolaa maun mukaan
Lisäksi siivutettuja purkkijalapeñoja, jos mielesi tekee

Jaa resepti

Ohje

Aloita tekemällä papumuhennos. Silppua sipuli pieneksi ja puserra valkosipulinkynsi. Valuta ja huuhtele pavut. Kuulota sipuleita ja pieni määrä tomaattipyrettä (esim. 2tl, mikäli sitä haluat) pannulla öljyssä hetki. Pienennä lämpöä ja lisää sitten pavut ja lämmitä niitä siihen asti, että ne pehmenevät hieman. Kun pavut ovat lämmenneet ja hieman pehmenneet, muussaa ne perunasurvimella tai nuijalla tasaiseksi muhennokseksi. Voit lisätä myös hieman vettä seokseen.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Valmista seuraavaksi pico de gallo -salsa. Huuhtele tomaatit ja poista niistä siemenet ja vetinen keskusta. Hienonna sipuli hyvin hienoksi ja silppua korianteri. Heitä tomaatit, silputtu sipuli ja hienonnettu korianteri kulhoon. Rullaile limeä kevyesti kädellä pöytää vasten, että siitä lähtee mehut paremmin liikkeelle. Purista lime tomaatin, sipulin ja korianterin seuraksi. Rouhi mustapippuria sekaan ja lisää suolaa makusi mukaan.

Valmista guacamole. Halkaise avokadot ja poista niistä kivi. Koverra sisus astiaan ja muussaa se. Lisää mukaan limeä ja korianteria, mustapippuria ja suolaa. Jos olet tottunut lisäämään guacamoleen tomaattia, sipulia ja chiliä tai jotain niistä, voit sen tehdä. Itse en näe niitä tässä reseptissä tarpeellisena, sillä pico de gallo -salsassa on jo tomaattia ja sipulia.

Halkaise sämpylät kahtia ja laita uunipellille. Jaa papumuhennos sämpylän puolikkaille ja laita päälle juustoa haluamasi määrä. Itse suosin siivutettua juustoa, mutta juustoraastekin toimii hyvin. Paista sämpylöitä uunissa niin kauan, kunnes juusto on sulanut.

Laita aluksi sämpylän puolikkaan päälle pico de galloa ja sen jälkeen guacamolea. Jos haluat, voit vielä lisätä guacamolen päälle jalapeñoja potkua tuomaan. Nauti vaikkapa lounaaksi tai tukevampana viikonloppu-iltapalana kylmän, poreilevan juoman seurana -buen provecho! 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 4 Voimapihvit, katkarapuja ja guacamolea
  • 4 0 Pico de gallo
  • 13 6 Terveelliset banaaniletut
  • 1 0 Guacamole-kaalisalaatti
  • 3 2 Broilerinuudelikeitto vol2, 26.2.2024
  • 0 0 Jäähdytetty avokado-korianterikeitto

Kommentit

Matador
En löytänyt netistä yhtään suomenkielistä reseptiä näille maukkaille ja helposti valmistuville meksikolaisille leiville. Tekotapa vaihtelee Meksikossa maantieteellisen alueen mukaan ja toki noihin voisi lisätä muutakin, esim. chorizoa tai sieniä. Osimoilleen tällä reseptillä olen näitä Suomessa tehnyt jo vuosia -myös meksikolaisen tuttuni hyväksyttämänä. Jos käytät mielummin jotain muuta guacamolen tai pico de gallon reseptiä, voit tehdä niiden mukaan. Laitan kuvan leivistä hieman myöhemmin, kunhan teen näitä seuraavan kerran!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään