Nyhtökana-pita & salaatti 12.12.2018

Reseptiä katsottu 505 kertaa
3 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Nyhtökanan maustekastike:
n.1 dl vaaleaa siirappia
1-2 dl kanalientä
n.1 rkl raastettua inkivääriä (tai tahnaa purkista)
n.1 tl sitruunanruohotahnaa
1 kpl chili (orange flame)
1-2 rkl soijaa
suolaa, mustapippuria
2-3 rkl ajvar-tahnaa
n.1 dl aasialaisittain maustettujen suolakurkkujen lientä
lisäkesalaatti:
0,5 kpl kiinankaali
2 kpl porkkanaa
1 pala purjoa
3-4 rkl aasialaisittain maustettujen suolakurkkujen lientä
mustapippuria ja suolaa
muuta:
3 kpl pitaleipää
n.400 g kypsennettyä kanaa (ohjeessa vaihtoehdot tälle)
jogurttikastiketta

Ohjeet

Avaan hieman reseptiä ennen ohjeistusta: meillä oli kaksi kukkoa pakkasesta jotka keitin ja tein samalla kanaliemen. Otin lihat talteen ja tästä osa meni näihin pitaleipiin. On siis tyystin eri asia kuin broileri; koska oikeita kanoja on vaikea saada tämän sijaan voi tämän tehdä broilerin reisikoivista tai koittaa vaikka paistileikettä. Maustekastike ei välttämättä imeydy kuitenkaan niin hyvin kuin mitä omiini joten se on hyvä huomioida. Käyttämäni aasialaisittain maustettujen suolakurkkujen liemi on muuten sama mitä tavallisissa mutta siihen on lisätty inkivääriä, valkosipulia ja chiliä. Voit siis korvata tuon liemen tavallisten suola/maustekurkkujen liemellä ja halutessasi lisätä chiliä, valkosipulia ja inkivääriä. Ajvar-tahnan olen ostanut Lidlistä, se on siis paprika-munakoisotahna.

Laita maustekastikkeen kaikki ainekset pannulle ja kiehauta, lisää kananpalat ja anna hautua kastikkeessa. Muista maistaa kastiketta jotta voit korjata maun oman suusi mukaiseksi.

Salaatti: suikaloi kaali ohuelti, kuori ja viipaloi porkkanoista ohuita suikaleita, pese ja viipaloi purjo. Sekoita keskenään ja lisää joukkoon maustekurkkujen liemi sekä mausteet- sekoita hyvin.

Paahda pitaleivät ja täytä kanalla, viereen salaatti ja halutessasi jogurttikastiketta. Tällä kertaa olin laiska ja käytin valmiita pitaleipiä ja valmista jogurttikastiketta. Reipas tekee nekin itse....ehkä sitten ensi kerralla minäkin! 


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

Taskuvenus
Näitä tällä kertaa ja kristillinen jako isännän kanssa eli mulle yksi ja herralle kaksi. Molemmilla aika ähky!