15 124
15 124

Yksi taikina - kaksi pullaa Omenapiirakka ja Korvapuustit

Raaka-aineet

5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
2 ps kuivahiivaa
150 g voita
n.14 dl vehnäjauhoja
piirakkaan:
dl omenasosetta
10 omenaa
molempiin:
½ dl sokeria
1 tl kanelia
raesokeria
1 muna voiteluun
½ sitruunanmehua omenalohkoille
voita puusteihin

Jaa resepti

Ohje

Tee normaalisti pullataikina, mutta laita vain 1 tl kardemummaa. Keitä pari omenaa soseeksi, jollei ole valmista sosetta. Eli kuoritut ja lohkotut omenat keitetään sokerilla maustetussa vesitilkassa pehmeiksi, survo sauvasekoittimella soseeksi. Leikkaa omenat isoiksi lohkoiksi, omena 8 osaan, laita sitruunamehua päälle. Sekoita sokeri ja kaneli.

Omenapiirakka:

Ota noin puolet taikinasta ja kaulitse se uunipellin kokoiseksi, nosta pellille. Levitä omenasosetta levylle. Lado omenan lohkot päälle, sirottele kanelisokeri. Ota taikinaa ja tee letti piirakan ympäri. Pyöritä ohuet soirot omenarivien väliin, joihin tee saksilla vähän viiltoja koristeeksi. Anna kohota ja voitele munalla ja laita raesokeria päälle.

Korvapuustit:

Kaulitse lopputaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, levitä päälle pehmeää voita ja sen päälle loppu kanelisokeri, sekoita lisää jos loppuu kesken. Kääri rullalle ja tee pieniä puusteja.

Paistin kiertoilmalla puustipelti yläpuolella ja piirakka alapuolella 200 kunnes puustit olivat ruskeita (n.10 min) , otin pellin pois ja piirakan noin 10 min, päästä.

Tämä piirakka on niille joiden mielestä omenaa on aina liian vähän! Puusteja tuli parikymmentä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään