Lomalaisen Pastavuoka

Reseptiä katsottu 2 571 kertaa
1 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Valkokastike:
1 Rkl Voita
1 Pieni Kynsi valkosipulia
1 Rkl Vehnäjauhoja
Maitoa
Kermaa
Vegetaa
Pasta:
Vettä
Suolaa
7-8 minuutin pastaa
Muu:
Paksu, kylmä Bolognese- kastike
Kuorrute:
Cheddar- juustoa
Emmental- juustoa
Parmesan- juustoa
Avuksi:
Aluminium- vuoka
Ruokaöljyä
tomaattia
Mustapippuria

Ohjeet

Laita pastalle vesi kiehumaan ja älä lisää suolaa vielä, koska se hidastaa veden kiehumisen alkamista.

Laita valkokastikkeelle sopiva kattila kylmälle liedelle, lisää voi ja napsauta levy päälle. Kuori valkosipuli ja eikkaa pieniksi kuutioiksi lisäten voihin. Kun valkosipuli on kiehahtanut voissa, lisää vehnäjauhot hyvin sekoittaen ja sitten kylmää maitoa vispilällä sekoittaen. Sitten kermaa. Lisää nesteitä, kunnes kastike on paksuhkoa kastiketta, eikä liisteriä. Mausta vegetalla.

Käytin pastana pienehkö simpukka- pastaa, jonka keittoaika on 7-8 minuuttia. Tämä toimi aivan odostusten mukaisesti. Usein makaroonilaatikon pasta on makuuni hyvinkin ylikypsää, joten tämä oli ajatus sitä vastaan.

Kun vesi kiehuu, lisää suola. Lisää pasta ja sekoita hyvin. Vettä saa olla runsaasti eli sellaiset 2 litraa. Keitä pastaa n. 4 minuuttia. Esilämmitä uuni +175C. Tämän vieraan uunin kanssa oli pieni haaste, mutta se voitettiin

Nyt voitele vuoka ruokaöljyllä. Leikkaa tomaatista ohuita siivuhkoja ja laita 1 kerros pohjalle. Tämä on sitä varten, ettei pasta tartu pohjaan kiinni. Mausta tomaatit mustapippurilla myllystä.

Pastan tulee olla puolikypsää, joten valuta hyvin, ÄLÄ huuhtele. Laita kerros pastaa tasaisesti tomaattien päälle. Älä paina kovin vielä tässä vaiheessa. Laita kahdella ruokalusikalla nokareita Bolognesea pastan päälle ja leivitä painellen. Laita seuraava kerros pastaa tasaisesti päälle ja peitä valkokastikkeella. Raasta juustot, sekoita hyvin keskenään ja laita haluamasi määrä vuoan päälle.

Tuikkaa uuniin paistumaan, kunnes juusto on saanut kauttaaltaan kauniinruskean värin. Itselläni oli uunissa n. 20 minuuttia. Ota uunista ja anna 6-7 minuuttia levätä. Pasta oli al dente ja juuri makuuni...

Valmista tuli.

Hyvää Ruokahalua!

Skopje, Makedonia 25.09.2018

FM

 


Kommentit

FutoMaki
Oli todella herkullista rapsakalla ja paksulla juustokuorrutoksella...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.