Sieni-pekoni-katkarapu piirakka

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

pohja:
200 g voita
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl leininjauhetta
tÄyte
1 dl kuivattuja kanttarelleja tai n.3 dl tuoreita
2 dl karvarouskuja
1 pkt pekonia
n3-4 dl vettä
1 pkl sipuli
1 pss sipulikeittoa
1 prk flora culiness 15%
2 kpl munaa
1 pss emmentali raastetta

Jaa resepti

Ohje

Ensiksi kaikki pohjan kuivat ainekset sekaisin ja nypitään voin sekaan. Sen jälkeen muotoillaan isoon piirakka vuokaan vettä käyttäen apuna muotoilussa. Laita sen jälkeen jäähtymään jääkaappiin ja uuni lämpiämään 200 asteeseen. Esipaista pohjaa 15min.

Paista pekoni rapeaksi lisää pilkottu sipuli sekaan sen jälkeen kaikki sienet. Lisää sipulikeitto ja lisää vettä, jos tuntuu et on liian jämäkkää lisää pikkuhiljaa vettä. Seos ei saa olla liian löysää  tai liian liisteriä . Jos käyttää kuivattuja kanttarella vesimäärä voi vaihdella ja kuivatut sienet on hyvä esiturvottaa kuumalla vedellä. Tuoreissa sienissä on itsessään nestettä katsoo massan koostumuksen mukaan. En osaa mitään paistoaikaa sanomaan suurinpiirtein 10-15 min haudutin.

 

Sen jälkeen levitä täytä pohjan päälle ja  flora culinesse munaseos täytteeseen ja ripottele juustoraaste ja katkaravut  tasoita pinta tasaiseksi. Paista 15-20min kunnes täyte hyytynyt ja hieman ruskea.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 8 Kaalinen piirakka
  • 17 4 Pikainen piirakka
  • 9 2 Kinkkufeta piirakka
  • 3 4 Juustoinen kinkku piirakka
  • 7 4 Tähteellinen piirakka
  • 5 6 Kantarelli - Västerbottenost- piirakka

Kommentit

ninni1805
Voit tarviattessa lisätä nesteen määrää jos ei tykkää hirmu suolasesta täyte hyytyy hyvin vaikka nestetta on ohjeesta poiketen enemmän tai vastaavasti käyttää vain puolet sipulikeiton.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään