21 872
21 872

Koskenlaskijamakaronilaatikko

7 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

400 g naudan vähärasvainen jauheliha
400 g tumma makaroni
250 g Koskenlaskija ruuanlaittoon
400 g paseerattu tomaatti
2 kpl porkkana
0,5 kpl paprika
0,75 l vesi
1 kpl kasvisliemikuutio
Mausteet
2 tl suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
chilijauhetta

Jaa resepti

Ohje

Kokeilin ensimmäistä kertaa Koskenlaskijajuustosta valmistettua makaraonilaatikkoa. Tavallinen makaronilaatikko jää mielestäni hieman tylsäksi ilman mitään tuunausta. Sipuli sopii tähän myös hyvin ja muitakin vihanneksia voi lisätä maun mukaan. 

Aloita pilkkomalla paprika ja raastamalla porkkanat. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää mausteita oman maun mukaan, tässä käytin itse tulista chilijauhetta ripauksen antamaan potkua. Kun porkkanat ovat vähän pehmenneet, lisää paseerattu tomaatti sekaan. Kun kastike on sekaisin, lisää raa'at makaronit ja kääntele sekaisin.  Kiehauta vesi ja hämmennä liemikuutio sekaan. Kauho koskenlaskija erissä kasvisliemen sekaan niin, että se liukenee. Kaada makaroni-jauhelihaseos suurehkoon öljyttyyn vuokaan ja lisää kasvisliemi-juustokastike päälle. Nesteen pitäisi peittää koko seos, muuten makaronit eivät kypsy. Jos näin ei käy, valmista kasvislientä hieman lisää ja kaada sitä vielä pinnalle niin, että  koko seos on pinnan alla.

Paista makaronilaatikkoa n. 200 asteessa uunin keskitasossa 35-40 min. Anna seistä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 0 Poro-makaronilaatikko
  • 2 0 Soijamakaronilaatikko (munaton)
  • 3 0 Terveellinen kaalilaatikko
  • 0 0 Hyvän päivän Nachopaistos
  • 3 4 Makkarakeitto 4.
  • 1 0 Herkulliinen jauhelihakastike

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään