Aito Italialainen Pizzapohja

2 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

7 dl Durumjauhoja
3 dl Vettä
1 tl Suolaa
15 g Kuivahiivaa

Jaa resepti

Ohje

Taikinan valmistus

Kaada jauhot ja suola kulhoon. Sekoita kädellä sekaisin. Lisää hiiva erilliseen pieneen kulhoon ja kaada noin 25ml kädenlämpöistä vettä sekaan. Tee kuoppa keskelle jauhoja ja lisää sinne vettä noin puoli desilitraa kerrallaan ja aina hiukan kuopan reunoilta sekoitat jauhoja veden sekaan. Kun kaikki vesi on lisätty, lisää toisessa kulhossa ollut hiivavesi sekoitus taikinan sekaan. Kaada taikina pöydälle. Kaada myös kaikki ylimääräinen jauho joka on jäänyt kulhoon ja ala vaivaamaan taikinaa. Voit vaivatessasi myös laittaa noin ruokalusikallisen oliiviöljyä sekaan. Taikina on valmis kohottavaksi, kun se on kimmoisaa ja kaikki jauhot on vaivattu sekaan. Anna kohota noin tunnin ajan.

Pizzapohjan valmistus

Ota taikina kulhosta pöydälle ja jaa se kahteen osaan ja pyöritä niistä pallot. Laita pöydälle pieni kourallinen jauhoja ja laita taikinapallo siihen. Käännä toisinpäin, että molemmat puolet jauhottuu. Paina nyrkillä keskelle taikinaa pysty ja vaakasuunnassa kerran jotta siihen tulee ns kuoppa. Ota pitsan reunasta kiinni ja rupea pyörittelemään ilmassa sillä tavalla että painovoima tekee työn ja sinä vain pyörität pitsaa hitaasti. Kun pohja on suurentunut mukavasti, aseta se jauhotetulle pöydälle ja suurenna sitä hieman vielä painellen sormilla keskeltä reunoille jotta pohjasta tulee mahdollisimman ohut. Aseta pohja leivinpaperin päälle.

Kypsennys

Laita uuni kuumenemaan niin kuumalle kun saat. 250C riittää hyvin rapeaan ja ohueeseen pohjaan. Laita uunipelti kuumenemaan samalla, sillä pizzapohja tarvitsee todella kuumaa lämpöä alhaaltapäin tullakseen rapeaksi ja ilmavaksi, täydelliseksi pizzapohjaksi. Kaada pizzapohjan päälle hiukan oliiviöljyä sinnetänne. Ei kuitenkaan ruokalusikallista enempää. Levitä pizzapohjan päälle tomaattikastike, joka maustettu mustapippurilla ja oreganolla. Jätä reunoihin noin senttimetrin verran tyhjää. Laita juusto tomaattikastikkeen päälle ja sitten vasta muut täytteet. Huom. Pizza ei ole mikään piirakka, joten täytteitä laitetaan sinnetänne, eikä ahdeta täyteen kaikkea mahdollista mitä jääkaapista löytyy.  Lopuksi taas pieni ripaus oliiviöljyä täytteiden päälle. Ota nyt kuuma uunipelti uunista ja vedä pizza leivinpaperin avulla pellille ja laita uuniin noin 7-10min ajaksi uunin alatasolla. Kun pohja on saanut rapeutta ja kauniin värin ota se uunista ja mausta tuoreella rucolalla ja eikun herkuttelemaan.

 

Kokeile!

Pizza margherita on ehdottomasti Italian suosituin pizza siinä yksinkertaisuudessaan joka maistuu vauvasta vaariin.

Laita pohjan päälle tomaattikastikkeen jälkeen mozzarella juustoa (ei raastetta), repien mozzarellasta palasia sinnetänne. Kaada pikkuisen oliiviöljyä ja eikun pizza uuniin. Valmiin pizzan päälle hiukan tuoretta basilikaa ja halutessasi ripaus öljyä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään