Mausteinen rusina-kananmunasörsseli

Reseptiä katsottu 894 kertaa
1 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 kpl kananmunia
~1/2 pkt rusinoita (~20+ kpl)
1/2 tl intialaista mausteseosta
2 kpl sulatejuustoa

Ohjeet

Halvoista ja ravintoainepitoisista kananmunista on moneksi, ja keitettyinä sekä paistettuina ne kuuluvatkin mun lähes jokapäiväiseen käyttöön. Ilman tuunausta ne alkavat kuitenkin nopeasti tulla korvista ulos! Tällä kertaa kaupasta lähti mukaan kokeiluun intialaista mausteseosta ja kaapista löytyi rusinoita, ja randomin kokeilun lopputuloksesta tulikin varsin maittava "eksoottinen pikaruoka".

Riko kananmunat pannulle ja pistä pannu lämpiämään. Tunnet oman lietesi ja pannusi parhaiten, joten laita lämpötila sen mukaan, sekä tarvittaessa rasvaa sekaan (omalla pannullani laitan pikkaisen rasvaa sekä lämmön puolelle teholle, jotta kananmunat saavat valmistua rauhassa). Sekoittele kananmunia paistinlastalla (varo naarmuttamasta pannuasi!), jotta keltuaiset ja valkuaiset sekoittuvat keskenään; näin ei ole pakko tehdä, mutta lopputulos on tasaisemman ja kauniimman näköinen.

Lisää rusinat heti sekoiteltuasi (ei ole maailman loppu, vaikka ne lisäisi myöhemminkin). Rusinoita voi lisätä oman maun mukaan, itse pistin noin parisenkymmentä näin ensimmäisellä kokeilulla. (Ovat halpoja ja maistuivat niin hyviltä sörsselissä, että saatan laittaa ensi kerralla vähän enemmänkin!)

Kun kananmunat alkavat hyytyä, revi sulatejuustoviipaleet pienemmiksi palasiksi (esim. yksi viipale yhdeksään osaan; sulaa tasaisemmin sörsseliin). Juusto palaa helposti pohjaan pannulla, joten juuston lisäämisen jälkeen kääntele/sekoittele. Voit lisätä myös mausteen tässä kohtaa.

Sörsseli on valmis, kun se ei ole enää nestemäinen lainkaan, ja on rakenteeltaan munakokkelimaista. (Juusto tekee siitä hieman juoksevamman näköistä kuin jos olisit paistanut pelkkiä kananmunia.)

Kaloreita en ole annokselle laskenut (lisään ehkä myöhemmin), proteiinia tuli ~19g (laskettuna kananmunat plus 12% juusto), hintaa tuli yhdelle annokselle alle euro (kun ostin ison paketin sulatejuustoa kerralla; mausteseospussista tuli käytettyä vain pieni osa; kananmunat nyt eivät maksa juuri mitään, eivätkä rusinatkaan kun ostaa isomman satsin kerralla). Itsellä tämä toimi kevyenä, suolaisena "luksuspäivällisenä" kun tuli syötyä tuhdimmin päivällä - kokonaisvaltaisemman aterian tästä saa, jos kylkeen lisää salaattia, tai jos sörsselin laittaa vaikka leivän päälle :)

 

Tuunausvinkkejä:

- Jälleen kerran, juuston voi aina jättää pois - tai sulatejuuston voi aivan hyvin korvata ihan millä tahansa muulla juustolla (kevyemmällä/rasvaisemmalla sulatejuustolla, vuohenjuustolla, peruskermajuustolla, edamilla, goudalla, cheddarilla...)! :) Olen sen verran umami-/juustoaddikti, että juustoa tulee lisättyä melkein joka ruokaan.

- En ole vielä kokeillut, mutta pähkinät voisivat toimia myös tässä sörsselissä! Miedon makuiset pähkinät, eli cashewit ja maapähkinät erityisesti. Pähkinät ovat suhteellisen kalliita, joten annoksen hintakin nousee heti, jos niitä menee lisäämään; mutta pitää myös muistaa, että ne sisältävät paljon hyviä ravintoaineita, eikä niitä tähän annokseen tarvitse lisätä kuin ehkä noin 1/2 desiä - tai oman maun mukaan :)

- Annoksen kokoa on hyvin helppo muuttaa lisäämällä ainesosia, suhteessa omaan makuun. Mututuntumalla, itse pistäisin neljän kanamunan annokseen tuplaten rusinoita, kolme sulatejuustoviipaletta ja saman verran mausteseosta kuin alkuperäisessä ohjeessa eli 1/2 tl. Ihan vain jotta ihanasta mausteseospussista riittäisi pitemmäksi aikaa :)

- Jos syöt sörsseliä ateriana, on suositeltavaa tehdä pieni salaatti oheen! Olen itse onneton "maittavien hienojen salaattien" suhteen, mutta esim. viipaloidut tomaatit (jotka voi lämmittää muuten pannulla kananmunasörsselin vieressä!) tai porkkanaraaste voivat ajaa kasvisten asian tuhoamatta budjettia :)

- Myös valkoiset pavut, kikherneet ja papusekoitukset sopivat loistavasti kananmunien lisäkkeeksi "tuhdimman aterian" saamiseksi - jos käytät "valmisversioita" (pakkauksessa ei käsketä liuottamaan tmv), voit lisätä nämä pannulle kananmunasörsselin viereen lämpiämään sen jälkeen, kun olet lisännyt juuston ja mausteet.

- Kuulen mielellään tuunausehdotuksistasi! Laita kommenttia ja oma ehdotuksesi; rakastan tuunailla ruokia erilaisilla lisukkeilla, joten uudet ideat ovat aina tervetulleita!


Kommentit

Arkiruoan ahertaja

Maukkaita ja edullisia reseptejä kiireiseen arkeen.