Runebergintortut

1 - 1,5 h

Raaka-aineet

1 leipomis-intoinen
1 keittiö valmiina leipomiseen

Jaa resepti

Ohje

Runebergintorttuset

Tarvitset: 200g voita 2dl sokeria 2 kananmunaa 2dl vehnäjauhoja 2dl korppujauhoja 2dl mantelijauhoja 1tl leivinjauhetta 1 appelsiinin kuori raastettuna ja muutama lusikka mehua tai karvasmantelilikööriä suolaa

Valmista näin: Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon yksitellen munat hyvin vatkaten. Yhdistä loput ainekset ja lisää taikinaan. Nostele taikina sekaisin varovasti nostellen.

Voitele metalliset timbaalit ja kaada taikinaa noin puoleen väliin muotteja, ettei taikina pursua yli paiston aikana. Paista 180 asteessa noin 20-30min riippuen koosta. Sain tästä taikinasta 6 isoa torttua, mutta jos teet muffinsivuokiin pieniä leivoksia, niin ehkä tästä saisi parikymmentäkin.

Vadelmahillo

Tarvitset: 300g pakastevadelmia 100g sokeria

Valmista näin: Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Anna hillon jäähtyä, hillo paksuuntuu jäähtyessään. Jos haluat hillon säilyvän pidempään, lisää lopussa 1/2tl sitruunahappoa joukkoon.

Itse en käyttänyt tomusokerista tehtyä vaaleaa kuorrutetta, vaan ihan kreikkalaista täysrasvaista jogurttia linjaamaan vadelmahillon. Tomusokerikuorrute on yksinkertaisuudessaan tomusokeria, johon lisätään tilkka vettä ja sekoitetaan.

 

Alkuperäisen reseptini voi lukea blogistani:http://aitoaarkiruokaa.fi/runebergintorttu-suomalainen-rommileivos/

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään