Tonnikala-poke

3 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

600 g tuoretta tai pakastettua tuoretta tonnikalaa
2 avokadoa
1 nippu kevätsipulia
1 dl soijakastiketta
1 dl merilevää (Wakame tai sushi-merilevää)
3 rl murskattuja macadamia-pähkinöitä
1 dl alfalfa-ituja
3 rl sessami-öljyä
1 rl seesamin siemeniä
1 rl murskattua pippuria

Jaa resepti

Ohje

Kuori ja poista siemenet avokadosta. Leikkaa tonnikala, avokadon liha ja kevätsipulit pieniksi, noin 1/2 cm paloiksi. Jos sinulla on tuoretta tai pakastettua wakame-merilevää, leikkaa se alle 1 cm paloiksi. Jos käytät kuivattua merilevää, leikkaa se pieniksi paloiksi ja kostuta kulhossa n. 5 minuuttia, ja valuta vesi sen jälkeen pois. Murskaa macadamia-pähkinät ja pippuri morttelissa hienoksi rouheeksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi, ja lisää lopussa mukaan soijakastike.

Kata kaikki kulhossa esim. pienellä lautasella ja aseta paino päälle. Laita jääkaappiin maustumaan ainakin 2 tunniksi, tai vaikka yön yli.

Aseta tarjolle täyttämällä pyöreä kuppi massalla ja kääntämällä ylösalaisin lautasille pyöreäksi keoksi. Keon päälle voi laittaa vielä ituja tai muita versoja. Voidaan syödä vaikka tortilla-maissilastujen tai juureslastujen kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

knordlun
Poke (tai pokee) on havaijilaista perusruokaa jota tehdään tuoreista meren antimista. Tämä versio tosin tarttui mukaan floridalaisesta rantaravintolasta. Siellä se tarjoiltiin tummien tortillalastujen kanssa, mutta niitä tuntuu olevan Suomesta vaikea löytää.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään