3 123
3 123

Makea Riisipuuro

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 dl Puuroriisiä
6 dl Mantelimaitoa
1 dl Kaakaojauhetta
4 kpl Taatelia
Mausteet
3 kpl Kardemumman siementä
1 tl Merisuolaa
1 tl Kanelia
Marjoja
Kookosöljyä voisilmäksi

Jaa resepti

Ohje

Tein näin Jouluaaton aamuna ja lähti hyvin käyntiin. Tämä puuro on makeampi ja ruskea versio tavallisesta riisipuurosta. Tein Mantelimaidon itse, sekä Kaakao toimii ihan kaakaopavuista lähtien, kunhan on jauheena. Puuro on sokeriton ja ilman mitään eläintuotteita.

Keitä aluksi 2 dl mantelimaitoa ja lisää siihen kaakao. Kun on jo kiehumispisteessä laita riisit joukkoon. Anna keittyä pari minuuttia jonka jälkeen voit lisätä lopun mantelimaidosta. Anna keittyä ja tasoittua 10 minuuttia jonka jälkeen keitinveden pitäisi olla kaakaonruskea. Älä anna kiehua liikaa vaan pidä lämpö sopivana. Tämän jälkeen lisää 4 kpl taateleita, jotka liottuvat joukkoon lopulta. Anna hetki aikaa tasoittua ja lisää rikotut kardemumman siemenet tai noin 1 tl jauhettua versiota, ja merisuola. Tässä vaiheessa voit lisätä myös kanelin, mutta itse ripottelin vasta valmiin puuron päälle. Tämän jälkeen laske jälleen lämpöä ja anna hautua noin 20 minuuttia. Muista sekoitella ja ihastella välillä. Lopuksi kun tuntuu, että puuro on valmis, laita kuppiin ja koristele marjoilla, kanelilla ja kookosöljysilmällä.

Nauti!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Jfkeus
Tein aamupuuroksi näin Jouluaattona ja hyvin toimii. Ideana on, että taatelit ja kaakao tekee puurosta makean jolloin ei tarvitse käyttää sokeria. Osittain maku muistutti suklaamoussea, mutta jos haluat suolaisemman, lisää merisuolan määrää. Kookos sopii erittäin hyvin myös joukkoon, joten suosittelen käyttämään kookoskermaa tai kookosmaitoa riisipuuron paksuunnattamiseksi. Kannattaa mennä paljon oman fiiliksen mukaan makujen kanssa ja testailla niillä mitä kaapista löytyy! Hyvät Joulut!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään