2 780
2 780

Erikoisempi kaksoiskerros torttu

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

POHJA:
4 kpl Munia
dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
150 g sunnnuntaimargariinia tai voita
2 tl leivinjauhoja
dl maitoa
Mansikka marinaadi:
3 tl appelsiinin kuorta
1 dl appelsiinimehua
300 g tuoreita mansikoita (vähän yli puoli litraa)
KERMATÄYTE:
4 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ l vadelmia (pakaste)
3 rkl vadelma hilloa

Jaa resepti

Ohje

Pohja:

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat samalla hyvin vatkaten. Sekoita jauhot keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina samalla lailla niinkuin kääretorttu voidellun leivinpaperin päälle. Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia, jotta pinta on sopivan värinen.

Mansikka marinaadi:

Paloita mansikat kahteen taikka kolmeen osaan haluamasi mukaisesti. Sekoita muut aineet keskenään. Sekoita marinadi mansikoitten joukkoon. Anna marinoida vähintään tunti jääkaapissa.

Kermatäyte:

Vatkaa kerma vaahdoksi lisää sokerit.

Loppujauhot:

Leikkaa valmis pohja kahdeksi palaseksi. Laita toinen pala tarjoiluvadille. Laita sen päälle vadelmat. Anna neste imeytyä vadelmista. Lisää valdemien väliin vadelma hillo. Laita päälle vielä kermasta puolet. Laita varovasti toinen pohjan pala tämän päälle. Lisää loppu kerma ja ota mansikat jääkaapista tortun päälle. Koristeeksi voit laittaa myös mansikan lehtiä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Aila-96
Todella herkullista! Syödään yleensä porukalla n. yhdessä ilassa ja voi tehdä tavalliseksi pohjaksi kääretorttu pohjankin niin jos haluaa. Ja taukoa voi välissä pitää kun marinaadi ja mansikat ovat jääkapissa sekä pohja paistumassa... ;) Todellinen kesä herkku! Yllätyksenä vadelmat sekä hillo. Pirkka lehdestä muunneltu oman kodin versio.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään