Pihvit Sipulilla ja Perunalla

Reseptiä katsottu 4 078 kertaa
2 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 2 cm:n pihviä naudan sisäfileestä
rouhittua mustapippuria
rouhittua valkopippuria
suolaa
hiukan öljyä paistamiseen
valkosipuli-paprikavoita
3 perunaa
1-2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1-2 jumbo herkkusieni
aromisuolaa
viinisuolaheinänlehtiä tms.

Ohjeet

Tee ensin valkosipuli-paprikavoi (ohjeissani). Pese perunat tosi hyvin. Leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi, laita kylmään veteen. Leikkaa myös sipulit ja valkosipulinkynnet sekä sienet ohuiksi viipaleiksi. Taputtele tai nuiji kevyesti pihvit tasaisiksi. Pursota voista kaksi nappia ja laita jääkaappiin.

Paista perunaviipaleet pannulla siivussa maustevoita ja hiukan öljyä. Kääntele perunoita. Kun ovat saaneet väriä ja alkavat tuntua melkein kypsiltä, laita pannuun kansi päälle ja siirrä pois levyltä. Mausta perunat aromisuolalla.

Paista sipulisiivut myös maustevoi-öljy seoksessa pehmeiksi. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria.

Paista sienisiivut kuumalla pannulla pikaisesti myöskin maustevoi-öljy seoksessa. Sirottele halutessasi hiukan suolaa sienille.

Tässä vaiheessa ota lautaset, mielellään lämmitetyt, esille. Laita pannu kuumenemaan lihan paistoa varten. Levitä perunaviipaleita keskelle lautasta. laita lihat paistumaan taaskin maustevoi-öljy seokseen. Levitä paistetut sipulisiivut perunan päälle, käännä pihvit. Laita sieniä ja viinisuolaheinänlehtiä koristeeksi lautaselle. Mausta pihvit suolalla ja pippureilla, nosta ne perunain ja sipulein päälle. Nosta maustevoinokare vielä pihvin päälle.


Kommentit

Påla
Vaikuttaa ehkä hankalalta, mutta homma hoituu helposti jos on vähintään kaksi paistinpannua käytettävissä. Eniten aikaa menee siivuttamisessa, muu on nopeaa.

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.