5 539
5 539

Suklaakakku

1 - 1,5 h

Raaka-aineet

2 dl perunajauhoja
2,5 dl sokeria
200 g margariinia
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 rkl tummaa kaakaota
1 dl rouhittua suklaata (maito- tai taloussuklaata)
0,5 dl kermaa
Kuorrutus
0,5 dl kermaa
25 g margariinia
150 g suklaata
kermaa kuorrutukseen
nonpparelleja
Täyte
aprikoosimarmeladia
kermavaahtoa

Jaa resepti

Ohje

Vatkaa pehmeä rasva perunajauhon ja sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä loput kuivat aineet sekä suklaarouhe ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi kerma. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Valitse vuoka joko laakeampi tai halkaisijaltaan pienempi, mutta korkeampi, mikäli haluat korkeamman kakun, jolloin voit laittaa ennen täyttöä hilloa ja kermavaahtoa väliin.

Paista kakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Suojaa kakun pinta loppuvaiheessa foliolla palamisen estämiseksi. Ota kakku jäähtymään ennenkuin kumoat kakun tarjoilulautaselle. Herkästi murenee liian lämpimänä kumottuna.

Tee kuorrute. Kuumenna kerma ja margariini kattilassa ja sulata siihen suklaa. Kuorruta kakku kermalla ja koristele suklaarouhella, nonparelleilla ja kermavaahdolla.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Seijap
Herkullinen suussa sulava. Hillotäyte antaa kosteutta ja raikkautta, voi tehdä ilman täytettäkin, helpompi, koska herkästi mureneva leikatessa. Säilytetään jääkaapissa, mutta tarjottava huoneenlämpöisenä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään