Villisika - Ohrapannu

Reseptiä katsottu 2 899 kertaa
Valmistusaika 2 - 3 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
villisian kylkeä ja kinkkua /paistia
jauhettua mustapippuria
karkeaa merisuolaa
kirkastettua voita
**********
kokonaisia ohraryynejä
vettä
suolaa

Ohjeet

Laita kokonaiset ohraryynit yön yli likoamaan. Laita runsaamman puolisesti vettä kiehumaan ja suolaa vesi kevyesti. Aloita valutettujen ryynien keittäminen. Aseta kuitenkin toinen kattila vettä kiehumaan.

Nyt paloittele villisika pieniksi, peukalonkynnen kokoisiksi paloiksi. Kuumenna pannussa voita ja paista lihat hyvin kaikilta puolilta. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Pannu saa olla pohjalta vain 2/3 täynnä, jotta saadaan hyvä paistotulos. Laita lihat (jos paista useamman pannullisen) yhteen, ota hiukan ryynien keitinlientä ja hauduta liha kypsäksi ja mureaksi)lisäten mahdollisesti nestettä välillä. Lopuksi lihassa/ pannulla ei ole nestettä.

Kun ryynit ovat puolikypsiä, siivilöi ja laita puhtaaseen veteen kiehumaan kypsäksi. Lisää tarvittaessa suolaa. Älä keitä ryynejä liian kypsäksi tai puuroksi - koostumus kuin hyvä pasta.

Valuta ryynit hyvin ja sekoita lihan kanssa. mausta tarvittaessa mustapippurilla ja suolalla. Tarjoillaan esim. suolakurkkujen, etikkapunajuurien, relishien tai / ja pikkelsien kanssa.


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

FutoMaki
Loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen, mutta maukas vaihtoehto suuremmallekin porukalle....

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.