13 597
13 597

ViininlehtiKääryleet 1 (dolmades)

Raaka-aineet

viinirypäleiden lehtiä
vetta keittamiseen
1 dl kuskus (couscous)
1 dl vettä
n.200 g karitsan jauhelihaa
1 Sipuli
2 valkosipulinkynttä
minttua
suolaa, rakuunaa
maustepippuria myllystä
garlic viinietikkaa
sitruunamehua
voi+öljy paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

Huuhtele lehdet ja keitä niitä pariminuuttia runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Käännä levy pois päältä ja anna lehtien vähän jäähtyä keitin vedessään.

Leikkaa sipulit hyvin pieneksi silpuksi. Keitä kuskus; desi vettä ja desi ryynejä. Laita pannulle jauhelihasta (400g) noin puolet ja murusta se hyvin. laita sipulisilput myös ja paista kevysti kypsäksi. Lisää runsaasti jauhettua minttua, käytin kuivattua. Laitin mortteliin pari kourallista ja jauhoin. Jauhetta oli ehkä noin 3 rkl. Jos käyttää tuoretta, silppua pieneksi rouheeksi. Lisää kuskus ja mausta suolalla, mauste pippurilla ja lisää hyppysellinen rakuunaa. Lorauta noin 1 tl viinietikkaa ja sitruunamehua ja sekoita hyvin. Maista seosta. Lisäsin vielä hiukan minttua ja pikkulirauksen viinietikkaa.

Laita viininlehdet pyyhkeen päälle nurinpäin. Laita lusikallinen täytettä lehdelle ja kääri rullalle kuten kaalikääryleet. Katso kuvasarja vaihe vaiheelta! Laita valmiit kääryleet voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle 2 desiä vettä, johon on sekoitettu 1 tl suolaa ja nokare voita. Laita folio vuoan päälle ja pistä vuoka kylmään uuniin. Laita lämpö 150 ja anna olla 1½ uunissa.

Tee edellisenä päivänä "Tsatziki jossa on ytyä", sopii todella hyvin kääryleitten kanssa! Tee myös " Hunajainen feta salaatti". Lisäksi hyvää leipää. Olut oli oiva ruokajuoma!

Täyte riitti 27 kääryleeseen. Täytteessä voi käyttää ihan hyvin riisiä ja luulenpa purjon sopivan myös hyvin. Kannattaa tehdä kerralla paljon ja pakastaa, ovat todella hyviä pannulla voissa pyöriteltyinä! Ovat paljon parempia tosiaan lämmitettyinä, maut oli hyvin tasaantuneet!

Jostain herkkukaupasta voi löytää säilöttyja lehtiä, ainakin joskus on ollut.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 1 4 ViininlehtiKääryleet 2

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 7 LoimuLohi Halstarillla TilliKuskus ja Muna-TilliKastiketta
  • 1 4 ViininlehtiKääryleet 2
  • 6 7 AurinkoSilakat
  • 1 2 KaritsanJauhelihapihvi Fetalla ja Oreganolla täytettynä
  • 2 1 KasvisKuskus(couscous)
  • 1 2 Kuskuskana Chef Jukkiss

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään