10 214
10 214

Raikas mansikkatrifle

6 annosta

Raaka-aineet

6 kpl sitruunamuffineita
200 g appelsiinituorejuustoa (esim. Valio Viola)
2 dl kuohukermaa
1 l mansikoita
Vaniljakiisseli
2 dl täysmaitoa tai kermamaitoa
1,5 rkl sokeria
1 kpl kananmuna
2-3 tl perunajauhoja
1,5 tl vaniljasokeria

Jaa resepti

Ohje

Tee ensin vaniljakiisseli: sekoita paksupohjaisessa kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kananmuna sekä (kerma)maito ja vatkaa sileäksi. Kuumenna kiehumapisteeseen jatkuvasti pohjaa myöten sekoitellen, kunnes kiisseli sakenee. Lisää hiukan jäähtyneeseen kiisseliin vaniljasokeri ja jätä jäähtymään kylmäksi.

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa appelsiinituorejuusto. Viipaloi osa mansikoista, jätä loput kokonaisiksi tai lohko ne, jos ovat kovin kookkaita.

Leikkaa muffinit kolmeen osaan ja asettele kerros viipaleita tasapohjaisen, mielellään lasisen kulhon pohjalle. Peitä muffiniviipaleet puolella vaniljakiisselistä ja lado kiisselin päälle viipaloituja mansikoita. Peitä sitten mansikkakerros puolella kermavaahdosta. Lado uudelleen kerros muffiniviipaleita, loput vaniljakiisselistä, mansikkaviipaleita sekä loput kermavaahdosta. Kasaa kermavaahdon päälle koristeeksi lohkotut mansikat.

Anna triflen vetäytyä kylmässä muutama tunti. Nauti sellaisenaan tai kahvin kanssa.

 

Kerroksellisen rakenteensa vuoksi trifle on kiva tehdä lasiseen astiaan mutta toki muutkin käyvät. Triflehän on melkein kuin perinteinen Pappilan hätävara eli siihen käy muffinien lisäksi sokerikakkuviipaleet tai kääretorttulevy, josta voi suoraan leikata vuoan pohjan kokoisia pyöreitä levyjä. Tässä ohjeessa käytin kaupan valmiita Muffe-sitruunamuffineita, joiden maku sopi hyvin yhteen appelsiinituorejuuston kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 11 10 Raikas Juustokakku
  • 11 5 Raikas raparperipiirakka
  • 4 2 Raikas suklaakääretorttu
  • 4 4 Raikas mansikkarahka
  • 2 0 Raikas minttusuklaa-pistaasikakku
  • 17 4 Raikas kesäbooli

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään