3 731
3 731

Kanaa kevyesti kesän kasviksilla

Raaka-aineet

Kana:
2 kpl Broilerin ohutleikettä
2 rkl Kikkoman soijakastike
1 tl Mustapippuria
Sitruunakastike:
30 g Voita
1/2 Sipulia (pieni)
1/2 Sitruuna
2-4 rkl Vettä
1/2 tl Perunajauhoa
1/2 tl Sokeria
1/4 tl Suolaa
2-4 Ruohosipulia
Kasvikset:
1 kpl Kesäkurpitsa (suht. pieni)
3 kpl Porkkanaa
1 kpl Paprikaa (vihreä tai/ja punainen)
1 rkl Hunajaa (juoksevaa)

Jaa resepti

Ohje

1. Aloita kuorimalla porkkanat ja pese kesäkurpitsa huolella.

2. Pilko kasvikset suhteellisen isoiksi, suuhun mahtuviksi paloiksi. Kesäkurpitsa noin reilun sentin viipaleiksi, porkkana 1-2 cm paloiksi ja paprika ensin puoliksi (poista siemenet) ja puolikkaat tämän jälkeen neljään osaan. Jos mahdollista, käytä erivärisiä paprikoita. Se tekee ruuasta entistä herkullisemman näköistä.

3. Silppua sipuli kastiketta varten erittäin hienoksi. Pese sitruuna huolella. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu pieneen astiaan ja raasta perään hieman sitruunan kuorta.

4. Ota kana leikkuulaudalle, poista mahdolliset valkoiset rasvat veitsellä ja kuivaa kananpinta kevyesti talouspaperilla.

5. Paista kana tilkassa öljyä tai voi nokareen kera. Kääntele useasti, jolloin pinta ei pääse palamaan.

6. Kun kana alkaa olemaan puolikypsä, mausta pippurilla ja soijakastikkeella.

7. Laita toiseen pannulle voi nokare ja lisää porkkanat. Anna porkkanoiden saada pari minuuttia hieman väriä, ennen muiden kasvisten lisäämistä. Lisää hunaja. Varo polttamasta kasviksia liian kuumalla pannulla.

8. Suunnilleen samoihin aikoihin muiden kasvisten lisäämisen aikaan on hyvä aloittaa kastikkeen teko. Lisää pieneen kasariin voi ja kun voi alkaa olemaan sulanut, hienonnettu sipuli. Taas kerran varo polttamasta sipulia ja voita, lämmön ei tarvitse olla korkea.

9. Kun sipuli on kuullottunut pari minuuttia, lisää sitruunamehun sekaan muutama ruokalusikallinen vettä ja perunajauho, sekoita ja lisää seos sipulin joukkoon. Anna paksuuntua pari minuuttia koko ajan sekoittaen.

10. Kun kaikki on valmista tarjoiltavaksi mausta kastike sokerilla, suolalla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Älä enää keitä.

 

Tarjoile yhdessä vaasan mini saaristo uutuus ruisleipien ja voin kera! Pahoitteluni mainostuksesta, mutta on muuten helkkarin hyvää!

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Uunilohi tuorejuustolla ja kasviksilla
  • 0 0 Rosmariinista Broileria kevyesti
  • 3 2 Hyvää pataa kevyesti
  • 21 8 Lihapata kauden kasviksilla 7.8.2016
  • 2 10 Tilapia kasviksilla
  • 1 1 Valkosipulinen kanawok kasviksilla

Kommentit

Arnoho
Ehdottomasti uusi suosikkini kesälle. Helppoa, terveellistä, edullista ja älyttömän hyvää! Varsinkin jos pitää kirpeästä sitruunan mausta!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään