4 743
4 743

Pyttipannu 7.4.2015

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

4 kpl raakaa perunaa, pilkottua, sokeripalan kokoisena
sipulia
makkaraa, kinkkua, paistinlihaa,pihviä jne
voita paistamiseen
2 kpl kananmunia
2-4 kpl punajuurta

Jaa resepti

Ohje

Pilko raaka peruna, sipulit ja makkarat ym. Laita uuni 180 asteen lämpöön.Aloita perunan paistolla ( koska se vie eniten aikaa) Kun ne ovat melkein valmiit lisää sipulit mukaan, kaada parin minuutin kuluttua perunat uuninkestävään tarjoiluvatiin ja vati uuniin odottamaan muita seuralaisia. Joskus sattuu olemaan valkosipulivoita jäljellä ja se joutuu tietysti pannulle perunoitten m ukaan, oi voi mitkä tuoksut!!

Sitten aloita makkaran paistolla, lisää vähitellen paistin / pihvin kuutiot ja paista ne nopeasti etteivät tule sitkeiksi/kuiviksi. Taas kaikki nämä lämpimään uuniin odottamaan kananmunan paistoa.

En koskaan käytä eilisen päivän perunoita pyttipannuun, eivät edes maistu hyvältä ja jotkut murenevatkin! Se joka näkee vaivan  paistaa raakaa perunaa - saa maistaa herkun!Lasten pöydässä kenkuttelu aikoinaan vei siihen että perunat ja lihat ovat erillään tarjoilluvadissa - ja mikäs siinä- on näöltäänkin kauniimpaa kuin sekamössö, sano minä, vanha mummokin nykyään, lapset olivat oikeassa. ( eivät onneksi osaa suomea, hahaha.)  .

 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään