Battenberg cake

Raaka-aineet

175 g pehmeää voita
175 g sokeria
140 g vehnäjauhoja + 1tl leivinjauhetta+ ½ tl soodaa
50 g mantelijauhetta
3 (luomu)kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
noin 1tl punaista elintarvikeväriä
omena- tai appelsiinimarmeladia
pötkö valkoista marsipaania
tomusokeria

Jaa resepti

Ohje

Tähän reseptiin taikina tehdään kaksi kertaa, eli tarvitset pohjan ainesosat 2x.

Kuumenna uuni 180-asteeseen. Vuoraa syvä leipävuoka leivinpaperilla.

Sekoita kaikki pohjan ainekset (toinen ilman väriä) hyvin sekaisin sähkövatkaimella. Lusikoi taikina vuokaan ja paista noin 30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä vuoassa noin 10 minuuttia, sen jälkeen nosta pohja vuoasta leivinpaperin avulla ja jäähdytä kunnolla.

Tee toinen pohja samalla tavalla elintarvikevärin kanssa.

Kokoaminen:

Lämmitä marmeladia hieman esim. mikrossa, jotta saat siitä juoksevampaa.

Leikkaa vaaleasta kakkupohjasta neljä saman kokoista pötköä. Leikkaa pinkistä/punaisesta pohjasta myös neljä saman kokoista palaa. (Itse leikkasin ensin kakusta tasaisen suorakulmion, sen jälkeen neljään osaan.) Ylimääräistä kakkua jää jonkin verran, se on myös herkullista sinällään, voit vaikkapa pakastaa palat myöhempiä herkutteluhetkiä varten.

Voitele palojen reunoja ja päällystöjä marmeladilla, käyttäen sitä tavallaan liimana. Aseta pinkki ja vaalea pala vierekkäin, niiden perään toiset palat eri sävyä, tehden shakkilauta-kuviota. "Liimaa" palojen päälle myös vastakkaista väriä olevat kakkupalat. Paina palat tiiviisti toisiinsa kiinni.

Kauli marsipaani ohueksi tasaiseksi levyksi työtason päällä. Voit ripotella tomusokeria pöydän päälle, estääksesi marsipaanin tarttumisen. Voit käyttää apuna myös leivinpaperia.

Varovasti nosta marsipaanilevy kakun päälle, painele kakun reunoille. Leikkaa ylimääräiset pois. Koristele halutessasi tekemälläsi marsipaanikukalla tai pelkästään tomusokerihunnuta kakku.

Nautiskele kahvin kanssa:)

 

Jos tarvitset lisäapua kakun kokoamisessa, tässä hyvä video:

https://www.youtube.com/watch?v=P-hJ7Q-pT4Q

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

aromaticum
Tämä on brittiläinen klassikkoresepti, joka vaatii hieman vaivaa ja sorminäppäryyttä, mutta on todella kaunis kahvipöydän ilostuttaja. Esim. pääsiäisen aikaan todella hyvin sopiva herkku, voit vaihtaa punaisen elintarvikevärin vaikkapa keltaiseen! Leivontailoa kaikille :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään