Grillikyljys luuton/kantarellit 24.3.2015

Reseptiä katsottu 5 196 kertaa
3 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
500 gr pala luutonta kyljystä
kanttarelleja , sipulia , voita paistamiseen
salviaa, sitruuna grilliin
puoli teelusikallista currya kantarelleille
lempimakuinen marinaadi

Ohjeet

Tee mieluiseksi maustettu tai käytä ostettu marinadi kyljyksille  ( nämä olet itse paloitellut sopivan paksuiksi koko palana ostetusta kyljyslihasta ) tämän teet ennenkuin sytytät grillin.

Meillä kasvaa salvia isona puskana pihassa,( meidän "talvi" ei sitä saikytä ) otamme siitä oksan jonka kastelemme ensin vedessä ja laitatamme grilliin kyljyksien alle, sitruunanpuolikas grilliin mukaan, sen mehua voi roikauttaa lihan päälle grillauksen loppuvaiheessa.

 

Puhdista kantarellit sieniharjalla/veitsellä ja revi suuremmat sienet pienemmiksi, älä koskaan huuhtele sieniä !

laita sienet kuumaan paistinpannuun ja anna niitten"hikoilla" hetki ennekuin lisäät pieneksi hakatut sipulit ja kunnon nokareen voita. Saadaksesi kantarellin maun vieläkin hienommaksi niin lisää puoli teelusikallista currypulveria paistoksen sekaan ! Kuullostaa hullulta mutta on aivan uskomattoman hyvää!

Jos haluat saada hyvän kastikkeen sienistä niin lisää vaan jonkin verran kuohukermaa ja kiehauta ihanaksi sametinpehmeäksi kastikkeeksi ilman jauhoja ! Kaikki ei tykkää jauhoisista kastikkeista....

Tarjoa kyljykset uuniperunoitten ja sienien kera !

 


Kommentit

Kulinaristi

Reseptejä laadukkaista raaka-aineista kokkaavalle ruokaharrastajalle.

< script type = "text/javascript" > $('[data-action="showmessage"]').on('click', function (event) { event.preventDefault(); $.roheanotify({ type: 'error', message: $(this).attr('data-message') }); }); < /script>