10 971
10 971

Helppo Pataruoka

15 - 30 min

Raaka-aineet

1 lasipurkki Kedainiu:n "Unkarilainen Borssikeitto"
4 dl vettä
4 keskikokoista, kiinteämaltoista perunaa
vettä
karkeaa merisuolaa
1 rkl voita
1 sipuli
300 g nakkeja
200 g keittojuureksia
kuivattuja chilihiutaleita
mustapippuria myllystä

Jaa resepti

Ohje

Tyhjennä borssi vetoisuudeltaan 3l pataan tai kattilaan, lisää vesi ja laita jo kiehumaan.

Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Koko samankaltainen, kuin keittojuureksissa. Perunat kattilaan, vettä päälle, että juuri peittyvät. Suolaa ja sitten kiehumaan.

Pannu kuumenemaan ja kuori sipuli. Leikkaa keskikarkeiksi kuutioiksi. Voi ja sipulit pannulle. Leikkaa nakit paloiksi. Sekoita sipuleja pannulla ja kun alkavan ihan pikkusen saamaan väriä, lisää nakit. Kun nakit saavat saamaan väriä, lisää pussi keittojuureksia. Keittojuureksissa on nestettä, joten kun se on melkein poistunut kaada seos borssin joukkoon.

Perunat saavat olla vielä puolikypsiä, koska hautuvat padassa vielä 10-15 minuuttia. Kaada perunoista vesi pois ja lisää pataan. Sekoita hyvin.

Lisää kuivattua chiliä ja hiukan mustapippuria, pyöräytä sekaisin ja anna hautua pienellä lämmöllä vielä 10-15 minuuttia. 

Suolaa en lisännyt, koska nakeista lähtee suolaa tarpeeksi. Myös Borssikeitossa on jo suolaa ja perunat on keitetty suolavedessä. Näin en itselleni ainakaan tarvinnut lisätä suolaa ollenkaan. Suolaa aina oman maun ja terveyden mukaan.

Jos teet tästä keiton, niin lisää tarpeeksi kasvislientä, että saat keiton. Lihalientä en varsinaisesti suosittele, koska muuttaa perusmakuja liiaksi - makukysymys. 

 

07/01/2015

Koska reseptini ovat ahkerasti omassa käytössä ja keitän paljon sormituntumalla, niin aineosissa on paljon puuttuvia ainemääriä, joten jokainen löytää tiensä kokeilemalla ja tekemällä oppimalla. Reseptin valmistusohjeen lukeminen huolellisesti auttaa usein hahmottamaan haluttu lopputulos.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 1 Eräänlainen Perunasosekeitto
  • 0 0 Gulassi keitto
  • 4 2 Helppo Jauhelihakeitto
  • 3 1 Helppo ja nopea nakkikeitto
  • 2 0 Helppo nakkikeitto
  • 3 2 Helppo Sienipiirakka

Kommentit

FutoMaki
Vähällä vaivalla todella maukasta pataruokaa

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään