ABBA-Rulle

Reseptiä katsottu 5 700 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Kalapuikot
400 g Kampelafileitä
3 dl Vehnäjauhoja
3 dl Korppujauhoja
2 kpl Kananmunia
Suolaa
Voita
Perunapyre
500 g Jauhoista perunaa
3-5 rkl Voita
Valkotryffeliöljyä
Suolaa
Skagen
300 g Rapuja
1 Punasipuli (pieni)
1/2 puntti Tilliä
1/2 Sitruuna
3 rkl Creme Fraiche
3 rkl Majoneesia
Suolaa
Mustapippuria
Piparjuuricreme
2 rkl Creme Fraiche
2 rkl Piparjuuritahna
Mummonkurkut
500 g Kurkkua
3 rkl Sokeria
1 rkl Suolaa
1 kynsi Valkosipulia
2 rkl Tilliä
Omenasiideriviinietikkaa
Lisäksi
Lehtitaikinalevyjä

Ohjeet

ABBA-Rulle

 

Kalapuikko:

Pistä projekti käyntiin leikkaamalla kalafileet pituussuunnassa "suikaleiksi".   Sekoita vehnäjauhojen sekaan vähän suolaa. Mikäli haluat kalan pintaan muutakin väriä, niin jauhot voi käytännössä maustaa millä vain. Kuivatuista yrteistä saa mukavaa lisäväriä. Jos ei ajattele ulkonäkökeskeisesti, niin kalan makua täydentävät mausteet ovat parhaimpia...   Pyöritä kalafileet ensiksi vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa.   Paista voissa, kunnes pinta on kullanruskea. Mausta vielä lopuksi suolalla oman maun mukaan.    

Perunapyre:  

Keitä perunat kypsiksi ja anna höyrystyä kuiviksi. Purista peruna lumeksi ja sekoita joukkoon voi ja tryffeliöljy. Tässä kohdassa kannattaa pitää maltti matkassa, sillä tryffeliöljyn maku on erittäin voimakas, mutta hienostunut. Kannattaa siis lisätä sitä maltillisesti. Mieluiten pieniä annoksia kerrallaan niin ei tule ylilyöntiä. Tryffeliöljyn pitäisi vain antaa vieno kerros perunapyreen makuun - ei varastaa koko show'ta!  

Skagen :  

Purista sulaneista ravuista kaikki nesteet pois. Mitä tiukemman massan haluat, sitä kuivemmaksi kannattaa ravut puristaa. Kastikemainen lopputulos vaatii vähemmän puristamista, tiukempi laasti ottaa vähän enemmän aikaa. Leikkaa punasipuli pieneksi kuutioksi ja tilli hakkeeksi. Yhdistä kaikki ainekset. Majoneesia ja Creme Fraichea voi heittää sekaan sen verran kuin tuntuu hyvältä. Suolaa ja pippuria oman fiiliksen ja näppituntuman perusteella.

Piparjuuricreme:  

50:50 suhteella Creme Fraichea ja Piparjuuritahnaa. Jos siltä tuntuu, niin suolaa voi heittää pienen ripauksen sekaan.  

Mummonkurkut:  

Leikkaa kurkku ja valkosipuli viipaleiksi. Sekoita suolan ja sokerin kanssa. Lisää tilli ja etikkaa maun mukaan. Anna tekeytyä n. 1h.   

Kokoamisohje:  

Paista Myllyn paras lehtitaikinalevy uunissa. Jätä se kuitenkin aavistuksen verran alle paketin suosituksen. Levyä kannattaa kaulia hieman, jotta kasaamisvaiheessa saat reunat. Ne tukevat lisukkeita, kun on herkuttelun aika.   Pyyhkäise perunapyrettä taikinalevyyn ja toinen pyyhkäisy tehdään piparjuuricremellä. Seuraavaksi asetetaan kalapuikko pyreen ja cremen päälle. Viimeistele annos skagenmassalla, mummonkurkkuhakkeella, tuoreella tillillä ja sitruunamehulla.Sitten vain odotellaan vieraita, jotka ovat aina myöhässä. Toivottavasti maistuu!


Kommentit

Kasmir
Ohje on pitkä kuin nälkävuosi, mutta ei hätää! Ensivilkaisu hämää ja ABBA-Rullenit ovat loppupeleissä suhteellisen helppoja valmistaa. Ruotsalaisuuden päivänä, eli 6.11. tulee Cooking with Kasmirin jakso, jossa teen ABBA-Rullenit Krista Sigfridsille ja Axl Smithille. Käykää katsomassa mitä ne tykkäs! www.youtube.com/jookjointtv

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.