10 662
10 662

Kapitalistisikaa pippurivaahdolla à la Anarchisme

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1 dl kuohukermaa
250 g porsaan sisäfilettä
punaista elintarvikeväriä
cayennepippuria
savustettua paprikajauhetta
suolaa
öljyä
kasviksia oman maun mukaan

Jaa resepti

Ohje

Helsingin Poliisia on ihmetyttänyt väitteet, että he olisivat käyttäneet “pippurivaahtoa” taltuttaakseen 23.7.2014 lakon aikana liikennettä jarruttaneita anarkisteja. Kotikeittiössäni sama aiheutti myös ihmetystä, pippurivaahto kun kuulostaa kovasti pihvin lisukkeelta. Ei kun rekonstruktoimaan, ja tuloksena syntyy kapitalistisikaa pippurivaahdolla anarkistin tapaan!

Tähän reseptiin tarvitset porsaan sisäfilettä, kuohukermaa, cayennepippuria, savustettua paprikajauhetta, suolaa sekä punaista elintarvikeväriä. Lisäksi kaikennäköiset kasvikset lihan kylkiäisinä toimivat aina.

Pieni tenkkapoo iski S-marketissa. Myyjä ei osannut kertoa, löytyykö lihahyllystä kapitalistisikaa. Pienen arpomisen jälkeen avulias työn sankari kuitenkin ohjasi porsaan sisäfileen luo, ja vakuutti sen olevan ainakin melko porvarillista sikaa. Elintarvikevärin ja kuohukerman löytäminen ei tuottanut ongelmia. Kassalla tuotteista piti kummastuksekseni maksaa, vaikka selitin tuotteiden menevän yhteiskuntajärjestyksen murentamiseen ja siten yhteiseen hyvään.

Sitten asiaan, toverit! Laita kaiuttimistasi kajahtelemaan Neuvostoliiton kansallislaulu (https://www.youtube.com/watch?v=_sxTbfeYdO0) ja virittäydy keittiössäsi kokkaustunnelmaan. Aloita laittamalla paistinpannu kuumenemaan. Viipaloi porsaanfilee noin parin sentin pihveiksi, samaan aikaan huutaen venäjäksi kirouksia porvaripossun harjoittamaa sortoa kohtaan. Job tvoje madj, kapitalist svinja! Hiero lihan pintoihin hieman suolaa. Suolan lähteenä suositellaan käytettävän vallankumousta pelkäävien riistoporvarien kyyneliä, joskin omasta ruokakaapista löytyi vain jodisuolaa. Hyvä näinkin.

Kun pannu on kuuma, lurauta öljyä ja asettele kapitalistilihat tirisemään. Sanomattakin selvää pitäisi muuten olla valurautapannun käyttö, teflon on länsimaista hapatusta, jota kunnon anarkisti ei katsele kotonaan. Itse asiassa pihvit olisi paras paistaa metsässä nuotiolla. Sateessa. Ja periaatteessa öljykin tulisi jättää pois, koska amerikkalaiset suurkapitalistit valtasivat Irakin ihanneyhteiskunnan öljyn takia. Anarkistiluontoisesti näistä voi kuitenkin joustaa.

Pihvien paistuessa pannulla, kaada kerma kulhoon ja vatkaa vispilällä. Kaikenlaiset yleiskoneet sun muut ovat myös porvarillista myrkkyä, jotka on poltettava roviolla lausuen ylistysrunoja suurelle Leninille, kansan sankarille. Ei Neuvostoliitossakaan ollut yleiskoneita ja teflon-pannuja, tai juuri mitään muutakaan. Nyt tarkkana: Kermasta ei ole tarkoitus vispata mitään umpikuohkeaa jälkiruokavaahtoa, vaan vain aavistuksen vaahtomaista, lisukkeeksi sopivan kiinteää. Niin anarkistista ihmistä ei ole vielä syntynytkään, että söisi lihansa jälkiruokakermavaahdon kanssa. Pidä kerman vatkaamisen aikana silmällä lihoja, ettei pääse kuivumaan. Käännä.

Kun kerma on kiinteytynyt, lisää kerman sekaan cayennepippuri, savustettu paprikajauhe ja elintarvikeväri. Mausteita saa laittaa runsaasti, elintarvikeväriä vähemmän. Sekoita. Lopputuloksena tulisi syntyä väriltään aatetta kuvaava pippurivaahto: Epäharmoninen punaisen ja lannanruskean kombinaatio, olomuodoltaan suht löysä. 

Nyt kaikki alkaa olla valmista hyvässä järjestyksessä. Mikä on paha! Tämä on anarkistinen resepti, joten heitä puoli nyrkillistä pippurivaahtoa lattialle ja potkiskele ympäriinsä oikeaoppisen epäjärjestyksen aikaansaamiseksi. Sen jälkeen voit kaivaa esiin lautasen ja alkaa koota annosta. Asettele kuvan mukaisesti kapitalistisikapihvit rinkiin ja lusikoi keskelle pippurivaahtoa. Lautasen reunoille voi laittaa kasviksia oman maun mukaan.

Se on sitten siinä, annos on valmis. Lopuksi laita tiskit altaaseen ja jätä siihen. Seuraava tiskaa. Viva la revolución!

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 0 Cupcakes À la vanilla
  • 3 4 Bacalhau á la Suomi
  • 4 0 Paella à la Marko
  • 4 1 Porocarpaccio à la Pentik
  • 4 3 Porsaanfilee a la habanera
  • 1 1 Kalaa á la Pepe

Kommentit

Deci
Pöperö ei ollut hullumpaa. Toivonkin Helsingin Poliisin jatkavan samalla linjalla ja tarjoavan tulevaisuudessa mielenosoittajille yms. esimerkiksi lanttukukkoa ja uusia perunoita.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään