Mango-appelsiini-vanilja juustokakku

12 - 24 h

Raaka-aineet

Pohja
300 g kaurakeksejä
150 g suolatonta voita
Mangokerros
1 prk kuohukermaa
2 prk mangopilttiä
1 pkt mangotuorejuustoa
sokeria
vaniljasokeria
4 liivatelehteä
0,4 dl appelsiini/mangomehua
Appelsiinikerros
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 pkt appelsiinituorejuustoa
1 prk appelsiinijogurttia (á 200g)
2 raastettua appelsiininkuorta
4 liivatelehteä
0,4 dl appelsiinimehua
Vaniljakerros
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 pkt mascarponea
1 prk Danio vaniljarahkaa
4 liivatelehteä
0,4 dl vaaleaa mehua

Jaa resepti

Ohje

1. Peitä ison, irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. 2. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne hyvin keskenään ja painele seos vuoanpohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.   3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja laita siihen hieman sokeria (n.½rkl)ja vaniljasokeria (n.1tl). Vatkaa seuraavaksi joukkoon mangotuorejuusto ja mangopiltti. Mausta vielä sokerilla, jos haluat.

4. Mittaa 0,4dl mehua mukiin ja lämmitä se mikrossa kiehuvan kuumaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne huolellisesti kuumaan mehuun. Kaada se nauhana seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Ota kakkuvuoka jääpistä ja kaada seos pohjan päälle. Tasoita ja laita vuoka takaisin jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi, että seos ehtii hyytyä tarpeeksi. 5. Aloita appelsiinikerroksen tekeminen. Laita jälleen liivatelehdet likoamaan. Pese appelsiinit hyvin ja raasta niiden kuoret. Vaahdota vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita sitten joukkoon kuoriraaste, appelsiinituorejuusto ja appelsiinijogurtti.

6. Lämmitä mehu mukissa mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan mehuun. Kaada se nauhana seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos kakkuvuokaan ja anna hyytyä taas noin pari tuntia. 7. Aloita vaniljakerroksen tekeminen. Laita vielä kerran liivatelehdet likoamaan. Vaahdota vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja vaniljadanio.

8. Lämmitä mehu mukissa mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan mehuun. Kaada se nauhana seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos kakkuvuokaan ja anna hyytyä useampi tunti/seuraavaan päivään, jotta kakku pysyy avattaessa kunnolla kasassa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään