Marjainen Täytekakku

Reseptiä katsottu 5 919 kertaa
12 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Pohja:
4 kpl Kananmunaa
1,5 dl Sokeria
1 dl Vehnäjauhoja
1 dl Perunajauhoja
1 tl Leivinjauhetta
Kostutus:
2 dl Maitoa
1 tl Vaniljasokeria
Lakka-Rahkatäyte:
2 dl Lakkoja/Hilloja
1 dl Kuohukermaa
1/2 prk Maitorahkaa
1/2 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
Vadelma-Rahkatäyte:
2 dl Vadelmia
1 dl Kuohukermaa
1/2 prk Maitorahkaa
1/2 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
Koristelu
4 dl Kuohukermaa
80 g Hasselpähkinärouhetta
Mansikoita
Lakkoja/Hilloja
Vadelmia
Mustikoita

Ohjeet

Pohja:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita erillisessä kulhossa perunajauho, vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon pienissä erissä ja sekoita nuolijalla rauhallisesti kääntäen, jotta seos pysyy ilmavana. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakkuvuoka sokeroidulle leivinpaperille ja kun kupu on kunnolla jäähtynyt, nosta se vasta silloin pois.

 

Vadelma-rahkatäyte ja Lakka-Vadelmatäyte:

Kaada vadelmat ja lakat erillisiin kulhoihin. Lisää molempiin puolikas purkillinen rahkaa sekä sokerit ja sekoita. Vatkaa kermavaahto erillisessä kulhossa ja jaa tasaisesti vadelmien ja lakkojen kesken. Sekoita molemmat tasaisiksi.

 

Kostutus:

Sekoita lasissa maito ja vaniljasokeri. Leikkaa kakku kolmeeen osan ja kostuta kaikki kerrokset pullasudin avulla.

 

Koristelu:

Vatkaa kermavaahto ja lusikan sekä veitsen avulla päällystä kakku kokonaan. Laita loppu kerma pursotinpussiin ja koristele sillä kakun päällisen reunat. Sirottele reunoille hasselpähkinärouhe.

Valuta pakastemarjat siivilän läpi ennen kakun päälle laittamista, jotta ylimääräinen neste ei ylikostuta kakkua. Ripottele lakat, mansikat,vadelmat ja mustikat kakun päälle.

 

 


Kommentit

< script type = "text/javascript" > $('[data-action="showmessage"]').on('click', function (event) { event.preventDefault(); $.roheanotify({ type: 'error', message: $(this).attr('data-message') }); }); < /script>