mansikkakakku koripursotuksella

Reseptiä katsottu 8 284 kertaa
10 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
POHJA:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Väliin:
n. 2,5 dl mansikkamehua
2 dl kuohukermaa
ohuet kerrokset mansikkahilloa
Päälle:
ohut kerros mansikkahilloa
mansikoita
3 dl kuohukermaa
0,5 dl hyytelösokeria
1 dl vettä

Ohjeet

  1. Valmista kakkupohja: Vatkaa munat (VÄH. HUONEENLÄMPÖISET) ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa taikinaan varovasti sekoittaen. Paista 220 asteessa n. 6 min.
  2. Ala täyttää vetäytynyttä pohjaa. Kostuta-->levitä hilloa ohut kerros--> laita kermaa-->pohja-->kostuta-->hillo-->kerma. Levitä viimeisen pohjan päälle ohut kerros hilloa ja lado mansikat. Keitä kiille hyytelösokerista ja laita kuumana mansikoiden päälle. (tähänkin hommaan suosittelen leveää sutia, mutta myös lusikalla onnistuu).
  3. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään.
  4. Pursota kermaa reunoille ja päälle. Kuvan kakussa on sivuilla koripursotus jota taas kokeilin piiiiiitkästä aikaa, tulos sen näköinen :D

Koripursotus: Ota käyttöön leveä, ohut tylla. Pursota ensin suora viiva, sitten 3 raitaa sivuttain, joiden päälle taas suora viiva pystyyn ja jatka pursotusta sivuttain edellisen koloista. Laitan tuonne kakun jälkeen kuvan, havainnollistaa ehkä hieman enemmän. Kuvassa pursotus ei ole tehty tuolla leveällä tyllalla, koska jäi hieman joutokermaa toiseen pussiin, jossa oli tavallinen tylla, mutta periaate ihan sama.


Kommentit