3 294
3 294

Tarte Tatin banaanilla

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

50 g pehmeää voita
150 g sokeria
1 kpl vaniljatanko
6 kpl kypsiä banaaneja
1/2 tl mustia pippureita
1/2 tl punaisia pippureita
1 rulla lehtitaikinaa (n. 22")

Jaa resepti

Ohje

Tarvitset läpimitaltaan 20 cm uuninkestävän pannun. Jos käytät isompaa pannua niin lisää vähän voita ja sokeria sekä tarpeen mukaan banaaneita. Pidä lehtitaikina jääkaapissa kunnes tarvitset sitä.

 

Esilämmitä uuni 200 C (ala- / ylälämpö) / 180 C kiertoilma

 

Aluksi levitä sormilla tai pienellä lusikalla pehmeä voi kylmän pannun pohjalle. Halkaise vaniljatanko kahtia ja kaavi vaniljasiemenet veitsellä ulos ja ripottele ne voin päälle. Murskaa pippurit mörsällä ja ripottele 1/3 pippuriseokseksta voin päälle. Punnitse sokeri ja ripottele se seuraavaksi päälle.

 

Leikkaa banaaneista suurinpiirtein 2-3 cm korkuisia paloja ja painele ne kiinni pannulle. Voit leikata jäljelle jääneistä banaaneista pienempiä kiekkoja ja tukea niillä isompia paloja niin, etteivät banaanit heilu ja liiku enää pannussa.

Ripottele banaaneiden päälle 1/3 pippuriseoksesta.

Leikkaa lehtitaikinasta vähän pannua isompi kiekko, käyttäen lautasta apuna. Nypytä nopeasti sormin taikinan reunat ohuemmiksi ja laita pannun päälle. Käytä pienen lusikan "väärää" päätä apuna ja nostele sillä reunimmaisia banaaneita ylös ja vie lehtitaikinan reunat banaaneiden alle. Kun baananit ovat katetut taikinalla, tee terävällä veitsellä 3-4 pientä viilto taikinan päälle, jotta ilma pääsee poistumaan sisältä paistettaessa.

 

Laita hellan levy n. kutoselle (6 / medium high) ja karamelisoi pohjaa n.3-4 minuuttia tai kunnes pannua kallistettaessa tumma karamelli näkyy selvästi taikinan ympärillä.

 

Laita pannu uuniin keskitasolle ja paista siellä 30-35 minuuttia. Kiertoilmalla ehkä 5 minuuttia vähemmän kuin ylä- ja alalämmöllä. Ota pannu uunista (varo! kuuma!) ja laita vielä hetkeksi hellalle ja levy päälle (6). Heiluta pannua levyllä kunnes tarte tatin pyörii vapaasti pannulla eikä ole enää pohjassa kiinni.

 

Ota iso lautanen ja kippaa tarte tatin lautaselle "väärinpäin" eli niin, että lehtitaikina on nyt pohjana. Ripottele päälle vielä viimeiset 1/3 pippurisekoituksesta. Tarjoile lämpimänä esim. vaniljajäätelön tai kuohukerman kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään