Tiikerikakku viljaton ja laktoositon

Raaka-aineet

250 gr Laktoositonta margariinia sunnuntai
2 dl Hienoja maissijauhoja
½ dl Hienoja mantelijauhoja
1 dl Perunajauhoja
2 dl Hienoa sokeria
½ dl Tomusokeria (Huom. voi olla alle puoli dl)
2 tl Vanilliinisokeria
2 tl Leivinjauhe
½ tl Psylliumjauhe
½ tl Ksantaanijauhe
1/4 tl Suolaa
3 tl Van houten kaakaojahe
½ dl Vahvaa kahvia
½ dl Appelsiinimehua

Jaa resepti

Ohje

Huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri vaahdoksi. Huom! Tässä ei hötkyillä! Kannattaa käyttää riittävästi aikaa. Sekoita kuiva-aineet keskenään huolellisesti, paitsi kaakaojauhe.

Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten. Lisää kuiva-aineet sekaan vähitellen huolellisesti sekoittaen.  lisää ½ dl Appelsiinimehua(voi myös puristaa appelsiinin ja vähän hedelmälihaa sekaan, jos haluat mehukkaamman, vaikka onkin kyseessä "kuivakakku".

Ota 1/3 osa taikinasta erilleen. Sekoita esim. juomalasissa Kaakaojauhe, tomusokeria 1 tl+ 1tl perunajauhoa huolellisesti niin ettei jää kokkareita. Sekoita nämä vielä vähän lämpimään ½ tai reilu vahvaan kahviin. Sekoita hyvin. Tässä vaiheessa voi myös käyttää lisänä appelsiinimehua vajaat ½ desiä.  Loput tehdäänkin kuten perinteinen tiikerikakku.. luovuutta käyttäen.

Uuni 175 C kiertoilma. Ota silikonivuoka. Kypsennä n.  40 min, jonka jälkeen pudota lämpötila n. 155 C ja pidä vielä  10-20 min. Riippuen kypsyys asteesta. 

Extra; Jos löytyy sellaista raaka/ym taloussuklaata, jossa ei käytetty viljatuotteita, sitä voisi rouhia sekaan... myös sopiva ripaus kanelia sopii kaakaojauhon kanssa.

Jos haluat että tumma osa nousee myös reippaasti, voit laittaa 1/4 tl leivijauhetta ja ksantaania aivan pikkuripaus sekaan....

Samankaltaisia reseptejä

  • 15 0 Banaanikakku Maidoton viljaton
  • 1 0 Viljaton ja laktoositon aprikoosikakku
  • 31 2 Paras Tiikerikakku
  • 5 0 Tiikerikakku
  • 0 0 Herkullinen Kinkku-Sipulipiiras viljaton
  • 2 0 Tiikerikakku

Kommentit

LT-Kokki
Herkullista ja samettista. Koostumus pysyy hyvin koossa. Kakku on hieman kosteaa, mehukasta. Mikäli pitää kuivemmasta voi pitää uunissa hieman kauemman, mutta valvo lopputulosta. On erittäin hyvää kun malttaa odottaa pari päivää. Yllättävää on myös jos pakastaa ja sulattaa, niin maku on entistä parempi. Selkeästi paremman makuista, kuin perinteinen..... Jauhoseosta voit myös oman maun mukaan vaihdella esim: kookojauho saa kosteamman koostumuksen, perunajauho on välttämätön tässä ohjeessa, sitä ei voi jättää pois. Mutta hieno riisijauho sopii hyvin. Se saa hieman vaaleamman ja miedomman lopputuloksen. Jotkut käyttävät osassa hirssi-, soija- tai tattarijauhoja... kokeilemalla se selviää

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään