Broileria Teriyaki

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

500 g broilerifileitä
1 kpl kesäkurpitsa
1 kpl keltainen paprika
1 kpl punainen paprika
1 kpl tuore chili
3 rkl seesaminsiemeniä
1 dl teriyakikastiketta
1 pala tuoretta inkivääriä
basilikanlehti
0,5 kpl jääsalaattia
2 tl hunajaa
1 kpl valkosipulinkynsi
400 g riisi
suola
3 dl juustoraasetta

Jaa resepti

Ohje

 1.      Marinadi broileria ja vihanneksia varten: Kuori ja raasta noin 1 rkl tuoretta inkivääriä, ja sekoita raastetun inkiväärin joukkoon kulhossa 1 dl teriyakikastiketta ja 2 tl hunajaa. Kaada noin ¾ marinadista kaksinkertaisiin muovipusseihin broilerifileiden marinadia varten. Säästä loput marinadista vihanneksia varten ja laita marinadi toiseen kaksinkertaiseen pakastuspussiin.

2.      Leikkaa noin 500 g broilerifileitä poikittaissuuntaan noin 2 cm paksuiksi suikaleiksi ja laita broilerisuikaleet marinoitumaan pussiin, jossa on marinadia enemmän. Hiero broilerisuikaleita kevyesti pussin läpi, niin että broileri marinoituu tasaisesti. Broileria ei tarvitse marinoida pitkään, anna broilerin olla marinadissa sen aikaa, kun valmistat vihannekset.

3.      Säädä uuni 225 asteeseen ja voitele uunivuoka 1 ruokalusikallisella ruokaöljyä. (Voit paistaa broilerit myös isolla paistinpannulla liedellä, mutta varo teriaykikastikkeen palamista pohjaan. Lisää seesaminsiemenet vasta valmistuksen lopussa, muuten ne palavat.)

4.      Keitä 4 riisiannosta maun mukaan, jotta riisi kypsyy samaan aikaan kuin broileri ja vihannekset.

5.      Huuhtele, kuori ja leikkaa 1 kesäkurpitsa, 1 keltainen paprika ja 1 punainen paprika noin 2-3 cm kokoisiksi paloiksi. Leikkaa 1 valkosipulinkynsi ja ½-1 chili hienoksi (chilin määrä riippuu chilin voimakkuudesta).

6.      Laita vihannekset, valkosipuli ja chili marinoitumaan pussiin, jossa on vähemmän marinadia.

7.      Levitä broilerisuikaleet ja vihannekset voidellulle uunipellille. Ripottele päälle 2-3 rkl seesaminsiemeniä.Lisää ½ tl suolaa.

8.      Anna broilerin ja vihannesten paistua uunin keskivälissä noin 15 minuuttia. Sekoita kerran paistamisen aikana.

9.      Tee tällä välin salaatti. Revi ½ jääsalaattia, sekoita joukkoon 3 dl juustoraastetta, ja muutama basilikanlehti. Pilko pieni pala inkivääriä ja valkosipulinkynsi ja sekoita 2 rkl ruokaöljyä. Kaada öljyseos salaatin päälle.

10.  Tarjoile riisin, salaatin ja vihannesmarinadista ylijääneen ylimääräisen teriyakikastikkeen kera. Huom!Älä käytä raa’an broilerin marinoimisesta ylijäänyttä marinadia!

 

 

Vinkki: Säästä seesaminsiemenet seuraavaan kassiin!

 

                                    

Samankaltaisia reseptejä

  • 9 3 Teriyaki kanaa & Tankoparsaa
  • 5 1 Teriyaki lohi
  • 0 0 Broileria vihannesten ja riisin kera
  • 0 0 Broileria vihersalaatin kera
  • 2 1 Broileria 3.4.09
  • 3 1 Broileria ja nuudelia pikaliemessä 29.1.2021

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään