Moussaka

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

2 munakoisoa
1/2 sitruunaa
1 keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
1/2 ruukku basilikaa
3 tomaattia
voita
suolaa
2 dl soijarouhetta
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1 rkl kasvisfondia
mustapippuria
2 dl juustoraastetta
2 rkl ruokaÖljyÄ
1/2 rkl oliiviöljyä

Jaa resepti

Ohje

1. Aseta uuni 175 asteeseen. Voitele n. 25 cm x 20 cm uunivuoka 1/2 rkl voita.

2. Huuhtele 2 munakoisoa ja leikkaa ne noin 1 cm viipaleiksi. Ripottele niiden päälle hieman suolaa molemmin puolin ja jätä viipaleet odottamaan. (Suola auttaa kuivaamaan munakoisot.) Turvota ja mausta 2dl soijarouhetta.

3. Sulata paistinpannulla noin 50g voita ja ruskista siinä 2 rkl vehnäjauhoja. Lisää joukkoon 4 dl maitoa ja anna kiehua varovasti noin 5 min. Pese ja raasta puolen sitruunan kuori. Mausta kastike raastetulla sitruunankuorella (säästä ripaus salaattiin), 1 rkl kasvisfondia, 1/2 tl suolaa ja 1/2 tl mustapippuria ja lisää lopuksi 2 dl juustoraastetta.

4. Kuori ja hienonna 1 keltasipuli ja 2 valkosipulinkynttä. Kuumenna 1 rkl ruokaöljyä paistinpannussa. Lisää turvotettu soijarouhe ja 1 prk tomaattimurskaa ja hienonnettu sipuli ja anna seoksen hautua noin 10 min.

5. Kuivaa munakoisopalat talouspaperilla ja paista niitä 1 rkl ruokaöljyssä kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

6. Kaada munakoisot, juustokastike, soijarouheseos ja 1/2 ruukullista basilikanlehtiä kerroksittain uunivuokaan niin, että päälimmäiseksi tulee juustokastiketta ja paista uunin keskiosassa noin 20-25 min.

7. Viipaloi 3 tomaattia ja muutama basilikanlehti. Kaada tomaattien ja basilikan päälle 1/2 rkl oliiviöljyä ja mausta ripauksella raastettua sitruunan kuorta. Tarjoile tomaatit höyryävän moussakan kera.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Mr.Ruokakassi
Soijarouheen ansiosta saat tästäkin kasvisruoasta riittävästi proteiinia.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään