29 559
29 559

Pehmeät ja maukkaat pullat

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

150 g voita (tai margariinia)
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
n. 2 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl jauhettua kardemummaa
n. 1 l vehnäjauhoja
Voiteluun
1 kananmuna
sopivasti rae- tai hienosokeria

Jaa resepti

Ohje

Sulata voi mikrossa (tai kattilassa tai vesihauteessa tai vaikka nuotiossa jos huvittaa) ja laita sivuun jäähtymään.

Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa kädenlämpöiseksi (luonnistuu kätevästi jos lämmittää osan mikrossa melko kuumaksi, ja sekoittaa sitten loppujen sekaan) ja kaada kulhoon. Sotke joukkoon hiiva.

Seuraavaksi on kananmunan vuoro, ja tässä vaiheessa kannattaa ottaa vispilä avuksi - mieluiten sellainen "harvanmallinen". Lisää myös sokeri, suola ja kardemummat, sekä tähän mennessä toivottavasti tarpeeksi jäähtynyt voisula.

Kumoa maitoseoksen sekaan jauhoja, pari desiä kerrallaan, ja sekoita aina välissä hyvin. Kun taikina alkaa tulla niin paksuksi, että vispilästä on vain harmia, käy käsiksi. Lisää jauhoja niin paljon, että taikina alkaa vähitellen irrota käsistä ja kulhon reunoista (kehnon arvioni mukaan ehkä noin 6 dl).

Jätä nyt taikina rauhassa kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle. Ripottele päälle jauhoja jottei pinta kuivahda. Anna kohota puolisen tuntia.

Lisää vielä pari desiä jauhoja ja vaivaa taikina tasaiseksi. Muotoile pullat pellille valitsemaasi muotoon. Anna vielä kohota liinan alla toiset puoli tuntia.

Lopuksi voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle (rae)sokeria. Paista uunin keskitasolla noin 225 asteessa vähän reilut 10 minuuttia (tai siis kunnes ovat sopivan värisiä).

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 10 Pullapitkot ja pullat
  • 8 3 Vaniljasilmä pullat
  • 0 0 Spelttiset korvapuustit ja pullat
  • 1 2 Laskiaistiistain pullat
  • 4 1 Suklaa pullat
  • 0 0 Kuituisat pullat

Kommentit

Turtsa
Tällaisella reseptillä tuli tosi pehmeitä ja maukkaita pullia. En tuosta jauhomäärästä tosiaan ole ihan saletti, mutta se on tietysti makuasia että paljonko tykkää käyttää. :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään