Kinkkuvoileipäkakku

Reseptiä katsottu 8 480 kertaa
Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
6 viipaletta ruispaahtoleipää
12 viipaletta grahampaahtoleipää
lihalientä kostukkeeksi
täyte 1
1 pss kinkkusuikaleita
1/2 prk ruohosipulituorejuustoa
1 prk kermaviiliä
1/2 kpl punaista paprikaa
täyte 2
1 pieni pötkö maksamakkaraa
1 kpl suolakurkku
päällys
1 prk valkosipulituorejuustoa
1/2 prk ruohosipulituorejuustoa
1 prk kermaviiliä
koristeeksi
tomaattiruusuja
leikkeleruusuja
herneenversoja

Ohjeet

Laita tarjottimelle kuusi grahampaahtoleivän siivua (2X3). Kostuta ne lihaliemellä. Pilko paprika ja suolakurkku hienoksi kuutioksi.

Valmista täyte 1 sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään ja levitä täyte tasaisesti leipien päälle. Lisää ruispaahtoleipä viipaleet ensimmäisen täytekerroksen päälle ja kostuta ne varoen lihaliemellä. Älä läträä tai maksamakkaran levittämisestä tulee mahdotonta. Levitä siis seuraavaksi maksamakkara leipien päällä ja ripottele suolakurkkusilppu maksamakkaran päälle. Lisää viimeinen kerros grahampaahtoleipää ja kostuta sekin lihaliemellä. Tässä vaiheessa jos on aikaa jätä kakku kevyen painon alle jääkaappiin vetäytymään tunneiksi tai yön yli.

Valmista päällys sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Tahnaa voi notkistaa tarpeen vaatiessa esim. maidolla. Tai jos tuntuu ettei se riitä siihen voi lisätä esim. vatkattua vispikermaa yms. Levitä päällys tasaiseksi kerrokseksi ja koristele kakku haluamallasi tavalla. Itse olen jotenkin tykästynyt noihin herneenversoihin.


Kommentit