PITALEIPA

5 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

25 g tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahivaa)
3 dl kädenlämpöistä vettä
450 g puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl merisuolahiutaleita

Jaa resepti

Ohje

1. Sekoita hiiva veden joukkoon. Anna liueta 10 min. Siivilöi toiseen kulhoon jauhot ja lisää suola. Kaada hiivavesi jauhojen joukkoon ja alusta käsin, kunnes taikina on tasaista. Huom! taikinan tulee olla aika löysää :) Peita kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä 1-1 1/2 tuntia, kunnes on kohonnut kaksinkertaiseksi.

2. Vaivaa taikinaa toistamiseen ja leivo taikinasta pötkö... leikkaa sitten 10 samankokoista palaa jauhotetulla veitsellä. Leivo palat pulliksi ja kohota viela liinan alla 1/2 tuntia, kunnes ovat jälleen kaksinkertaisia.

3. Kuumenna uuni mahdollisimman kuumaksi. Laita myos uunipelti kuumumaan. Kaulitse taikinapalloista noin 15cm halkaisijaltaan olevia pyöryköitä. Laita "letut" sitten, pari kerrallaan, kuumalle pellille leivinpaperin päälle ja paista 6 min. tai kunnes ovat vähän ruskistuneet ja kohonneet hyvin. Jos paistat ilman leivinpaperia, jauhota pelti kevyesti vehnäjauhoilla.

Anna jäähtyä ritilän päälla, jos pakastat leivät. Muuten tarjoa lämpiminä, eli leikkaa pitaleivan toinen reuna auki, jolloin leivästä muodostuu tasku. Täytä esim. mausteisilla lammaskebabeilla, salaatilla ja kastikkeilla.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään