LOHI-PEKONISALAATTI & KURKKUHYYTELO

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 kpl savupekonisiivu
kourallinen RUKOLAA
1/2 kpl avocadoa, kuorittuna ja suikaloituna
100 g pala tuoretta lohta, nahattomana
tilkka oliivioljya, kypsennykseen
ripaus merisuolahiutaleita ja jauhettua valkopippuria
kurkkuhyytelo:
1 kpl tuorekurkkua, pestyna ja paloiteltuna
1 1/2 kpl liivatelehteä

Jaa resepti

Ohje

1. Soseuta kurkku kuorineen tehosekoittimessa hyvin. Laita siivilan paalle musliinikangas ja siivila kulhon paalle. Laita kurkkusose musliinin paalle ja valuta mehu kulhoon. Mehua tulee normaalikokoisesta kurkusta 2 1/2 dl (siis tarvitsemasi maara tarkalleen). Liota liivate kylmassa vedessa. Ota kurkkumehusta 1 dl pieneen kattilaan ja kuumenna melkein kiehuvaksi. Purista liivatteesta vesi pois ja lisaa liivatteet kattilaan. Sekoita, kunnes liivate on sulanut kurkkumehuun, lisaa sitten joukkoon loput mehusta (1 1/2 dl) kylmana ja poista kattila lammolta. Vuoraa lautanen kelmulla ja kaada liemi lautaselle ja laita sitten jaakaappiin hyytymaan. Hyytyminen kestaa noin tunnin.

2. Kuumenna uuni 190 asteeseen (kiertoilma 170). Voitele lohipala oliivioljylla ympariinsa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 15 min. tai kunnes on kypsa. Jaahdyta.

3. Laita seuraavaksi vain uunin ylavastus paalle ja kuumenna uuni mahdollisimman kuumaksi. Laita pekoni uunipellille ja grillaa rapeaksi ilman rasvaa, uunin ylaosassa. Suikaloi pekoni.

4. Kokoa salaatti laittamalla pestyt rucolat alimmaiseksi, paalle kylma lohi paloina...seuraavaksi avocado ja paalle pekoni. Voit viela viimeistella tuoreilla yrteilla (esim. persilja) tai kauniilla salatinlehdilla.

5. Kuutioi kurkkuhyyteloa ja lisaa annoksen ymparille :)

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 4 Stroganoff & papumuhennos
  • 0 0 Herkullinen Kasvislihaliemi & UuniKasvikset
  • 5 11 Yrttimarinoidut kuhafileet & Hernepyree & Voikastike
  • 3 1 Pihvi- & yrttivartaat
  • 4 12 Lohta Igorkermakastikkeella & Rosamariiniperunat
  • 2 6 Grillattua makrillia & perunasalaattia

Kommentit

minna bunce
Varikas ja tayttava salaatti, kurkkuhyyteloa tein ihan kokeilumielessa...ja tulikin natin varinen lisa annokseen...maistuu ihan vain kurkulta :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään