7 444
7 444

sieni- riisi- kana hässäkkä

Raaka-aineet

keitettyä riisiä
kourallinen kuivattuja sieniä (mustatorvi sieni, suppilovahvero)
1 prk ruokakermaa(joku mausteinen esim. mustapippuri/kolme sipulia)
mausteita, suola, pippuri
1-2 kpl sipulia
kasvislientä
400 g kanaa

Jaa resepti

Ohje

Keitä ensin 2dl riisiä.

 Sitten Pannulle öljyä ja siiinä kuullotetaan sipuleita ja sitten viskataan kuivattuja sieniä joku noin kourallinen sekaan. Maun mukaan voi tätä säännöstellä. Siihen voi sitten laittaa riisin ja kerman ja mausteita ja antaa niiden tekeytyä siinä ja porista hiljalleen. Mausteena voi laittaa kasvis tai kana tai muuta vastaavaa liemi jauhetta. Ainekset kerää siitä kivasti makua pannulla ollessa. Sitten kun sienet ja muut aineet ovat tekeytyneet pannulla ehkä noin 10-15 min niin sepä on sitten valmista. 

Tämän sekaan voi vaikka viskata sitten kanaa ihan suikale muodossa, jolloin se on vähän niin kuin risotto tyyppinen, mutta myös ihan erikseen voi tarjota kanaa, kalaa tms. 

Makua saa muutettua vaihtamalla ruokakerman eri makuja. Kolme sipulia on ainakin jees mistä itse tykkään ja jos juuston ystävä on niin voihan siihen laittaa vaikka mustapekka ruokakermaa ja sekaan vaikka sulattaa vähän jotain hyvää juustoa vielä makua lisäämään. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 KAALIA, broiskua riisi- tomatti-sipulin kanssa,
  • 7 0 Lihaisa kasvis hässäkkä feat. kvinoa
  • 5 0 Igorin kana
  • 1 0 Kabanossikastiketta sieni- ja sipulihakkeluksen kera
  • 0 0 Riisinuudeli hässäkkä
  • 0 0 Täytetty kana

Kommentit

Jessica
Ihan jees soppa tuli siitä. Ja on muuten elämäni ensimmäinen ruoka mihin koskaan sieniä ihan ITSE laitoin. Eivät ole olleet mikään suuri suosikki koskaan, mutta tässä menee hyvin. :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään