Viskikastike

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 dl viskiä
2,5 dl appelsiinimehua
0,3 dl soijaa
4-6 rkl juoksevaa hunajaa
2-3 rkl voita

Jaa resepti

Ohje

1. Sekoita viski, mehu, soija ja hunaja keskenään ja keitä hiljalleen reilu tunti, tai kunnes kastike on keittynyt kasaan riittävästi. Itsellä meni noin 1,5h. HUOM! Muista maistella useaan kertaan; tarvitseeko lisää makeutta eli hunajaa, puuttuuko hapokkuutta eli tarvitaanko lisää appelsiinimehua vai saisiko olla hieman suolaisempaa, mikä saadaan soijalla korjattua. Viskiksi sopii mikä tahansa, itse laitoin kahden Islayn saaren viskin jämät, joten kastikkeesta tuli hieman savuinen, mikä toimi oikein hyvin!

Oma kastikkeeni oli pitkin keittelyprosessia koko ajan hieman liian suolainen, kun soijaa meni vahingossa puoli desiä. Kastikkeen pieni suolaisuus kuitenkin sopi mainiosti yhteen lihan kanssa (hirven sisäfile), joten jos joku maku ylikorostuu, ei sitä välttämättä kannata pelästyä!

2. Kun kastike on sopivassa tilavuudessaan, lisää voi. Enää ei tarvitse keitellä, kunhan voi sulaa ja sekoittuu kastikkeeseen. Tarjoile hyvän lihan kanssa!

Samankaltaisia reseptejä

  • 47 6 Mansikka - Appelsiini Smoothie
  • 2 3 Vitamiinisalaatti
  • 8 10 Kurpitsa-lihapata 5.11.2017
  • 8 7 Mausteinen beef jerky eli kuivaliha
  • 2 5 Tumma sydänystävä
  • 0 0 Soijamarinoitua lohta

Kommentit

tekniikka
Vaivannäköä nolla, maku melkein täysi kymppi! Ekaa kertaa tein eilen ko. kastiketta ja kaverin ensimmäiset sanat maistettuaan oli että "ohhoh, NYT on kastikkeessa MAKUA" ja ettei muista koskaan maistaneensa yhtä hyvää kastiketta. Edes ravintolassa. Ei siis mikään turha litku piffin kylkeen!!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään