HERNEKEITTO 3.

Reseptiä katsottu 6 849 kertaa
Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
750g. herneitä (kuivattuja)
3+1/2 ltr. vettä
-------------------------------------------------
700 g. possun savuluita
1 pak. pekonia (140g.), silputtuna
1 jättisipuli, silputtuna
2 lihaliemikuutiota
1 rkl. mustapippurirouhetta
4 valkosipulinkynttä silputtuna
lisää hienokiteistä merisuolaa (2tl.?)

Ohjeet

- Laita herneet likoamaan tänään viileään (jääkaappiin) ja keittele niistä sitten huomenissa soppa. Tähän hernemäärään suhde minusta on, 3 ltr. vettä.

- Nosta turvonneet herneet liotusvetensä kanssa hellalle, lisää vielä puolisen litraa vettä (jos pidät ohuesta hernekeitosta) Tosin, ison määrän rokkaa kun teet, niin joudut sitä ain jatkamaan/ohentamaan, jos et halua syödä hernepuuroa :)

- Asiaan....

- Keittele pelkkiä herneitä vähintään puolisen tuntia, kunnon tohinalla. Pinnalle kertyy vaahtoa, siivoa sitä reikäkauhalla pois. Sitä vaan kertyy, lisää ja lisää. Mutta, malta keitellä sen aikaa jotta se vähenee lähen kokonaan, "pienistä ei oteta":)

- Lisää kattilaan savuluut, silputut pekonit, sipulit ja mausteet. Keittele kannen alla, tasasella pöhinällä 2 tuntia tai enemmän, ei se siitä huonone. Sekoitte rokaa kattilan pohjaa myöten useaan kertaan ohimennennessäsi.

- Kun sinusta rokka on lähes ready. Maista oma suola mieltymyksesi. Pitäiskö lisätä vielä vähän?? Mun suolanhimo lisäs vielä pari lusikallista :)

 


Kommentit