22 455
22 455

Uunikirjolohi

30 - 60 min

Raaka-aineet

sopivan kokoinen kirjolohifile
mustapippuria, merisuolaa, ripaus valkopippuria
uusia perunoita sopiva määrä
1 prk kermaviiliä
1/2 sipulia
1 valkosipulin kynsi
ruohosipulia
tabascoa
voita

Jaa resepti

Ohje

Pese perunat ja laita kiehumaan kattilaan kuorineen päivineen. Tarkista kala ruotojen varalta ja asettele se nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Tee kalaan muutamia saman suuntaisia viiltoja. Hiero kalaan pippuria ja merisuolaa ja anna mennä myös viiltojen väliin. Laita vielä viiltoihin sisälle voinokareet ja laita uuniin paistumaan 200 asteeseen noin 30 minuutiksi kalan koosta/paksuudesta riippuen. Kala on valmista kun pinta alkaa rakoilemaan. Voit lisätä sivuille sulanutta voita/oliiviöljyä kalan päälle vielä kun se on uunissa jos haluat.

Kalan ja perunoiden kaveriksi teen kastikkeen kermaviiliin. Pilko sipuli niin pieneksi silpuksi kuin saat ja purista valkosipuli puristimella. Lorauta vähän tabascoa kermaviiliin ja lisää sipulit ja laita jääkaappiin maustumaan. Nam! Ripottele vielä annoksen päälle silputtua ruohosipulia ja laita pari sitruunan viipaletta mukaan. Nauti vaikka siiderin tai valkoviinin kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Ahvenherkku
  • 42 17 Uunikirjolohi
  • 4 1 Tonnikalalla täytetty porsaan file
  • 1 0 Kanaa lisukkeineen haudutuspadassa
  • 3 0 Uunikirjolohi
  • 1 0 Kuvio jauhelihapiffit ´ja se hiukan terveellisempi muusi

Kommentit

MilaK
Tämä on tosi yksinkertainen ja herkullinen ruoka, joka maistuu varsinkin kesällä vaikka puutarhassa kylmän juoman kera. Jättämällä voin pois saat kevyemmän version ja kermaviilikastikkeen kanssa kala ei silti ole kuivaa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään