Vatruskat Pohjois-Karjalasta

Reseptiä katsottu 2 372 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
kuoritaikina
1 kg perunoita
2-3 dl maitoa
2 kananmunaa
4 rkl voita
hyppysellinen suolaa
3-4 dl vehnäjauhoja
täyte
2 dl riisiä
4 kanamunaa
voita
1 tl suolaa

Ohjeet

Kuori ja keitä perunat. Tee perunoista muusi. Lisää kananmunat, sekoita äkkiä, ettei munat kokkeloidu. Lisää sekaan jauhoja, kunnes muusista on tullut hieman "tönkköä" (noin 3-4 dl). Anna  taikinan jäähtyä. Tee sillä välin täyte.

 

Keitä riisit kattilassa. Laita kokonaiset kananmunat kiehumaan. Kun valmista, kiepauta vedet pois ja lisää suola ja voi. sekoita. Lisää kuoritut ja muussatut kananmunat. Sekoita. Jäähdytä.

 

Ota paljon jauhoja, ja levittele sitä käsiisi. Tee taikinasta paksu pötkö, ja jaa se noin sentin osiin. Tee osista pyöreitä, noin 10 sentin halkaisijaltaan olevia "lettuja". Lisää jauhoja rutkasti tarvittaessa, sillä taikina tarttuu käsiin. Lisää täytettä noin ruokalusikallinen letun toiseen päähän. Käännä toinen puoli letusta niin, että saat puolikuun. Pyörittele taikinan reunustaa niin, että se tarttuu toiseen puoleen kiinni. 

 

Anna olla 250 asteisessa uunissa noin vartin, tai kunnes vatruskoissa on pieniä ruskeita pilkkuja. Voitele vatruskat heti uunista oton jälkeen ja laita ne pyyhkeen alle pehmentymään.


Kommentit