Täytetyt perunat

Reseptiä katsottu 4 349 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
8 perunaa
1 pkt pekonia
kipparijuustoa
2 punasipulia
tuoretta salviaa
1,5 dl valkoviiniä
2 tl balsamiviinietikkaa
suolaa

Ohjeet

Pese perunat ja poraa niihin omenaporalla reiät. Säästä pötköt jotka tulivat reijistä. Puolita pekoniviipale, aseta päälle pieni siivu kipparijuustoa ja salvian lehti. Työnnä kokonaisuus perunan läpi. Lyhennä kairaamiasi pötköjä ja laita niistä tulpat perunan päihin. Aseta peruna uunipellille, pirskota päälle öljyä ja ripottele suolaa pinnalle.

Vaihtoehtoinen sisus: Silppua sipuli ja kuullota sitä kevyesti pannulla. Lisää loraus balsamiviinietikkaa ja ota pannu pois levyltä. Laita omenaporalla kairatusta pötköstä tulppa perunan toiseen päähän. Laita juustoa, sipulipaistosta ja salviaa perunan reikään. Sulje reikä tulpalla. Pirskota jälleen öljyä ja ripottele suolaa perunan pinnalle.

Paista perunoita 200 asteessa noin 40 min. 

Perunan voi täyttää vaikka millä, vain mielikuvitus on rajana.

Perunoiden kypsymistä odotellessa silppua jäljelle jääneet pekonit ja perunapötköt pieneksi silpuksi. Paista sipulien kanssa rapeaksi. Lisää joukkoon valkoviiniä ja keitä neste kasaan. Mausta halutessasi suolalla ja tuoreella salvialla. Kokoa tästä paistoksesta perunoille peti. Paistoksen rasvaisuus ja hapokkuus antaa mukavan säväyksen uuniperunalle.


Kommentit

Arsiparsi
Edullisista raaka-aineista hyvää ruokaa jota voi varioida mielinmäärin