89 269
89 269

Englantilainen hedelmäkakku

Raaka-aineet

225 g voita
2 1/2 dl sokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
6 dl sekahedelmiä
1/2 dl mantelirouhetta
6 kirsikkaa

Jaa resepti

Ohje

Osta 500g pussi sekahedelmiä, leikkaa ne pieniksi paloiksi. Syö muutama luumu pois(tod.näk. on eniten). Mittaa jottas tulee 6 dl. Syö vaan, saat energya kun alat vatkata voita ja sokeria vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. No, vatkaa vaan, kohta se on loppu. Sekoita hedelmien joukkoon mantelirouhe ja ne 6 puolitettua kirsikkaa. Saa kirsikoi olla enemmän, en vaan tykkää niistä. Ovat vaan kivan näkösiä kakussa. Ripottele hiukan jauhoja(1-2 rkl)joukkoon ja sekota. Sitten vaan kaikki sekaisin voivaahtoon. Laita taikina 2 litran jauhotettuun ja voideltuun vuokaan. Ja sitten uuniin 175 n.1 tunti 30min. Ota uunista, mutta malta mieles, anna olla minuutti. No kumoa kakku -se irtos!! Noniin, ihaile ja haistele sulotuoksuja, et näekään kakkuasi ennen joulua. Kakku takas vuokaan ja kääri se tuorekelmulla muumioksi.

Kestää hyvin pakastamisen.

Vinkki: hedelmät voi marinoida 3 rkl konjakissa tai viskissä, täytyy laittaa jo edellisenä iltana muhimaan.

Toinen vinkki: kakkua voi juottaa. Ja se käy näin: ota vaikka sukkapuikko ja töki sillä syvälle kakkuun. Liruta 1-2 rkl konjakkia tai viskiä kakun päälle, pitäs valua rei´istä sisään ja tämä pitäisi tehdä 1-2 kertaa viikossa. En oo kokeillu, luulenpa kakun olevan aika kekkulis jouluna. Minä otan konjakin raakana..

Ja tähän kommenttiin mauttomuudesta. Syytön minä siihen olen, jos ei kakusta tykkää. Tämähän on ihan perus ohje ja näitähän vilisee joulun aikaan joka lehden sivulla ja netissä. Olen vain lisännyt hedelmien määrää maun vuoksi huomattavasti. Joissain ohjeissa on vain 1½ dl hedelmiä, sitä voisin kutsua mauttomaksi! Tämän kakun olen laittanut tänne, koska tämä oli mielestäni ihan hyvä, samalla tavalla olisin voinut laittaa jonkun muun perusohjeen. Ja jos tämä ohje on huono, kaikki hedelmäkakkuohjeet pitäisi poistaa koko valtakunnasta, siinäpä sinulle työsarkaa!

Samankaltaisia reseptejä

  • 84 10 Englantilainen hedelmäkakku
  • 10 6 Englantilainen hedelmäkakku
  • 14 4 Englantilainen hedelmäkakku
  • 0 0 Runebergintortut
  • 8 0 Englantilainen hedelmäkakku
  • 0 0 Bostonkakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään