Vadelmainen juustokakku

10 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

250 g kaurakeksejä
90 g sulatettua voita
täyte:
2 rkl liivatejauhetta
60 ml vettä
500 g vähärasvaista tuorejuustoa
3/4 dl sitruunamehua
125 g sokeria
3 dl kermaa
250 g vadelmia
2 rkl hienoa sokeria

Jaa resepti

Ohje

1. Voitele kevyesti halkaisijaltaan 23cm:n kokoinen irtopohjavuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Jauha keksit monitoimikoneessa (tai laita pyyhkeen sisään ja hakkaa lihanuijalla) ja sekoita joukkoon voi. Levitä seos vuokaan ja painele se tiukkaan vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin 20 minuutiksi.

2. Pane vesi pieneen kuumudenkestävään kulhoon, ripottele pinnalle liivatejauhe tasaiseksi kerrokseksi ja anna saostua. Kuumenna kattilassa 4cm:n kerros vettä kiehuvaksi, nosta kattila liedeltä. Laske liivatekulho varovasti veteen (veden tulee nousta kulhon puoleenväliin) ja sekoita, kunnes liivate liukenee. Anna seoksen jäähtyä.

3. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto pehmeäksi vaahdoksi, lisää mehu ja sokeria ja vatkaa seos tasaiseksi. Kääntele varovasti joukkoon kermavaahto sekä puolet liivatteesta.

4. Soseuta vadelmat (muista keittää muutama minuutti, jos marjat muita kun suomalaisia) ja 2 rkl sokeria monitoimikoneessa (tai sauvasekoittimella) tasaiseksi seokseksi. Paina sose tiheän nailonsiivilän läpi siemenien poistamiseksi. Kääntele loput liivatteesta vadelmasoseen joukkoon. Pane juustokakkutaikina nokareina vuokaan ja pane niiden väliin vadelmaseos. Sekoita taikina tikulla tai veiten kärjellä pyörteiseksi, raidalliseksi taikinaksi. Pidä kakkua jääkaapissa 4 tuntia tai kunnes se on hyytynyt. Voit koristella kakun kermavaahdolla ja vadelmilla.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 15 Vadelmainen pilvilinna
  • 7 6 Vadelmainen kermariisi
  • 10 2 Vadelmainen juustokakku
  • 2 2 Raikas mustaherukkainen juustokakku
  • 1 0 Vadelmainen valkoviiniglögi
  • 14 3 Aurinkoinen juustokakku

Kommentit

Kolmenkopla
Tämä oli ensimmäinen juustokakku ikinä, mikä tehtiin. Murupohja oli vähän lössöä, koska rasvan määrä suhteutettuna keksimuruun oli pieni. Myös lopussa "laita juustokakku nokareina vuokaan" ei mennyt ihan niin, vaan ensin laitettiin juustokakkutaikina vuokaan ja siihen päälle vadelma"taikina" ja toistettiin sama juttu. Ihan jees onnistu!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään