6 332
6 332

Pelmenit eli "venäläinen ravioli"

30 - 60 min

Raaka-aineet

vehnäjauhoja
1 kananmuna
vettä
suolaa
300 g jauhelihaa
1 Sipuli
2tl suolaa, pippuria,
n.1/2 dl vettä

Jaa resepti

Ohje

Taikinan teko aloitetaan niin että jauhoja kaataan pöydälle, noin 3-4 dl. Sekoita joukkoon suolaa, vain hieman.Tee keskelle kolo ja lisää muna. Aloita sekoittaminen pikkuhiljaa keskeltä reunoille päin. Lisää pikkuhiljaa myös kylmää vettä kunnes taikinasta tulee kiinteä ja sitkeä. Jauhoja voi lisätä jälkeenpäinkin, kunhan vain taikina on todellakin riittävän sitkeä. Taikina saa levähtää hetken. Sitten vain kaulimaan ohuen ohut levy josta esim. samppanjalasia muottina käyttäen saat kivoja pikku levyjä.
Valmista täyte; pilko sipuli hyvin pieneksi ja sekoita raa´an jauhelihan joukkoon, mausta ja lisää tarv. vettä jottei täyte olisi liian tymäkkä.
Ota taikinasta leikattu pyöreä lätyskä, laita n.puoli tl täytettä yhdelle ja taita puolikuun mallliseksi ja nipistele reunat tiukkaan yhteen. ´Sitten vielä litistät puolikuun mallisen täytetyn taikinan "selkäpuolelta" yhteen päistään niin että keskelle jää pienen pieni reikä. Laita laakeaan astiaan odottamaan ja valmista loput pelmenit näin.
Jos et halua syödä nyt voit laittaa ne laakeassa astiassa pakkaseen ja myöhemmin pussittaa ja säilyttää pakastimessa kunnes tarvitset.
Muussa tapauksessa laita iso kattila kiehumaan vettä ja runsaasti suolaa ja kun vesi kiehuu, lisää pelmenit veteen ja keitä kunnes pintaan nousevat.
Tarjoile pelmenien kanssa runsaasti smetanaa ja ketsuppia, jossa dipattuna ainakin ovat minun suosikkejani.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Dumplingsit / Pelmenit / Nyytit
  • 4 4 Pelmenit lihatäytteellä
  • 5 0 Pelmenit jauhelihatäytteellä
  • 6 6 Pelmenit suoraan Siperiasta
  • 14 9 Pelmenit , noin 50 kpl
  • 0 2 Pelmenit 19.8.07

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään